vineri, 21 decembrie 2012

Vindecarea prin gandire



Datorez imensa recunostiinta celui ce a fost Valeriu Popa, Om ce a reprezentat pentru mine mai mult decat un mentor care, cu ajutorul prieteniei sale iubitoare, mi-a purtat de grija permanent si continua sa o faca din lumea de dincolo de stele.
Adesea ne spunea: “Tineti minte! Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut”.
Fiecare dintre noi este stapan pe gandurile sale. Acest lucru reprezinta puterea miraculoasa prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice si deci, boala; emitem ganduri pozitive, primim starea de bine si de sanatate. Trebuie sa invatam sa detinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gandire, supraveghindu-l in permanenta.
Marea putere a gandului ne poate vindeca bolile si astfel, ne face fericiti din nou, plini de viata si de forta. Puterea vindecatoare infinita isi are radacinile in subconstientul nostru, al oamenilor. Schimbandu-ne radical modul de a gandi ne vom influenta benefic drumul vietii.
Gandurile noastre sunt active si constituie semintele pe care le-am plantat. Subconstientul nu este interesat daca gandurile noastre sunt bune sau rele, ci pur si simplu raspunde in deplina conformitate cu natura acestor ganduri. El nu ne va contrazice niciodata, ci va accepta mereu ceea ce afirmam in mod constient. Prin urmare, trebuie sa fim decisi sa alegem viata, sanatatea si iubirea. Renuntand la vechile tipare inradacinate in subconstient, vom castiga o viata sanatoasa.
Gandul este viata. Gandurile noastre creeaza mediul inconjurator si lumea noastra. Daca avem ganduri sanatoase, ne putem pastra sanatatea. Daca intretinem ganduri de boala, nu vom avea niciodata o sanatate buna si nici frumusete si armonie. Nu trebuie sa uitam: corpul este produsul mintii si mintea noastra il controleaza. Daca ne mentinem pe pozitia gandurilor viguroase, la fel ne va fi corpul. Gandurile de iubire, pace, multumire, puritate, perfectiune promoveaza o sanatate radioasa. Corpul este asociat mintii. Daca ne doare dintele sau stomacul, mintea este imediat afectata.
A inceta sa gandim corect, inseamna a fi perturbati. Daca exista o stare depresiva in minte, nici corpul nu poate functiona corect. Sanatatea mentala este mai importanta decat cea fizica. Daca mintea este sanatoasa, corpul va fi sanatos. Daca mintea emite ganduri pure, bolile vor parasi corpul.
Fiecare gand, cuvant sau emotie provoaca o vibratie in fiecare celula a corpului si lasa acolo o impresie adanca. Tebuie sa invatam sa inlocuim gandul nociv cu ganduri bune. De exemplu: gandul de curaj va servi imediat drept antidot puternic contra urmarilor gandului de frica.
Este foarte important de stiut ca fiecare celula a corpului creste, sufera, primeste un impuls de viata sau de moarte la fiecare gand care ne trece prin minte.
Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinta unei alimentatii dezechilibrate, cum se crede, ci si rezultatul unor factori emotionali. Supararea, furia, nemultumirea modifica functionarea corecta a bilei, a ficatului si inflameaza mucoasa intestinului subtire. Teama transforma mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneaza aparand disconfortul fizic, insomniile, derglarile metabolice. Toate aceste modificari determina o reactie imunitara anormala.
Gandurile negre sunt direct raspunzatoare de “otravurile” din mental, apoi se rasfrang asupra corpului fizic. Asa iau nastere bolile. Sentimentele negative reprezinta otrava si stres pentru intregul organism.
Furia, mania, razbunarea, duc la dereglarea echilibrului acido- bazic. Asadar, tensiunea nervoasa blocheaza intestinele, facandu-le inactive. Daca omul continua sa fie nervos, incarcatura emotionala devine cronica, iar dezechilibrele nutritionale specifice devin mai pronuntate. Sodiul si apa sunt retinute in organism, in timp ce potasiul, vitamina C, magneziul si vitamina B sunt epuizate.
Ce-i foarte trist, este faptul ca ne sinucidem lent, dar sigur, neglijand anumite semne particulare de incetinire a functiilor unor organe, aparand astfel: indigestia, colita, constipatia, circulatia sanguina deficitara, etc. Pe fondul acestor dereglari, stresul, furia, teama, nervozitatea, nemultumirea, nelinistea accentueaza starea de boala si de imbatranire prematura.
Cand gandirea se purifica, afirmand binele, nu se produc asemenea blocaje. Imediat ce ne cream imaginea noului mod de viata si de gandire in minte si inima, inseamna ca dorim o schimbare interioara. In functie de cum gandim, declansam in propriul organism reactii si mecanisme ale caror urmari le vom suporta.
Una din legile Divine la care este supus omul este legea cauzei si a efectului, care este cunoscuta si sub numele de Legea Karmei. La fel cum actioneaza in planul fizic, Legea Karmei actioneaza si in planul mental si in cel spiritual.Deci, bolile au cauze fizice, mentale si spirituale (cauzele spirituale ale bolilor vor fi tratate intr-o aparitie viitoare). Omul, ca sa-si ia toate examenele din scoala vietii, trebuie sa coreleze vindecarea fizica cu cea mentala si cea spirituala. Nu intotdeauna toate examenele vietii sunt trecute, si pentru asta revenim la viata intr-o noua incarnare. Numai astfel progresam si ne inaltam spiritual, pentru ca totul este evolutie.
Deci, orice boala are si o cauza mentala.Gandurile rele, grijile, fricile, toate rautatile si negativitatile noastre produc boli in planul mental, care, in timp se manifesta in plan fizic.De aceea, pentru a trata o boala, este necesar sa-i cunoastem originea, cauza. Degeaba vom trata cu medicamente o boala care isi are originea in planul mental. Cel mai bun medicament este sa-l facem pe pacient sa inteleaga mecanismele imbolnavirii si vindecarii.Cand va intelege acest lucru, prin programare mentala pozitiva el se va putea vindeca singur, daca nu cumva boala are si o cauza spirituala. Atunci, programarea pozitiva are efect diminuat. Bolnavul suporta astfel consecintele faptelor sale. Se poate vindeca numai prin suferinta, rugaciune, smerenie si bunavointa divina sau va duce cu el mai departe aceeasi problema in viata viitoare, pentru ca nu intotdeauna terminam de achitat toate datoriile intr-o singura incarnare; in functie de cate greseli avem de indreptat, ne putem intinde aceasta actiune chiar pe parcursul mai multor vieti viitoare.
Cand vom reusi sa intram in atmosfera mentala pozitiva, tiparele vechii gandiri se vor aranja, iar structura moleculara a organismului se va modifica, conform noii stari, in consecinta. Factorul hotarator in vindecare este perceptia individuala reflectata in gandurile pozitive.
Miracolul vindecarii sta in gandurile noastre despre sanatate.
In acest capitol veti gasi cauzele mentale ale bolilor si noul model de gandire pentru fiecare boala in parte de care are nevoie subconstientul pentru a instala in el noul mesaj utilizat pentru anihilarea programarii negative si instalarea sanatatii. Perioada de a capta si instala mesajul este de 21 de zile.
Nu trisati si nu incercati sa pacaliti o lume perfecta ca cea a subconstientului. Cititi-i mesajul de la “noul model de gandire” timp de 21 de zile, de 3 ori pe zi, cate 10-15 minute. Evitati recitarea mecanica a formulelor. Ceea ce cititi, incercati sa traiti. Puterea gandirii pozitive consta in repetitie, in insistenta de a emite aceleasi ganduri bune si de a avea deplina incredere in aplicabilitatea lor.
Bolile vor fi date in ordine alfabetica si vom folosi urmatoarele prescurtari:
C.M.P. = cauza mentala a problemei
N.M.G. = noul model de gandire


VINDECAREA PRIN GANDIRE

 


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Ganduri efervescente (agitate) la adresa ranirilor. Slabiciuni si razbunare.
N.M.G. : Permit gandurilor mele sa fie libere. Trecutul s-a dus. Sunt in pace si in armonie neincetat.

C.M.P. : Incapacitate de a vorbi despre si pentru sine. Revolta impotriva autoritatii Divine.. Credinta in violenta.
N.M.G. : Eliberez din mine modelul care mi-a creat aceasta problema. Sunt in pace si in armonie neincetat. Merita sa fac asta pentru mine.

C.M.P. : Neacceptarea sinelui. Iti displace propria persoana.
N.M.G. : Sunt o expresie Divina a vietii. Ma iubesc si ma accept asa cum sunt in clipa de fata.

C.M.P. : Discutii in familie, controverse. Copilul nu se simte binevenit (simte intr-un fel ca e nedorit).
N.M.G. : Acest copil este dorit, binevenit si iubit profund.

C.M.P. : Malnutritie emotionala severa. Manie la adresa sinelui.
N.M.G. : Am grija cu toata dragostea de corpul meu, de mintea mea si de emotiile mele.

C.M.P. : “La ce bun ?” Sentimentul inutilitatii, vinovatiei, nepotrivirii. Respingerea sinelui.
N.M.G. : Traiesc in prezent. Fiecare moment este nou. Imi cunosc propria valoare. Ma iubesc si ma aprob.

C.M.P. : “La cine esti tu alergic ? “ Iti respingi propria putere.
N.M.G. : Lumea este sigura si prietenoasa. Sunt in siguranta. Imi traiesc viata in pace.

C.M.P. : O dorinta de a parasi planeta. Incapacitatea de a infrunta si accepta viata asa cum e.
N.M.G. : Totul se petrece intr-o perfecta ordine spatiu-timp. De fiecare data se desfasoara actiunea dreapta a Divinitatii. Iert si eliberez trecutul.

C.M.P. : Teama. Frica de viata. Incapacitatea de a “sta singur pe picioarele tale”.
N.M.G. : Inteligenta, curajul si valoarea personala sunt intotdeauna prezente. Viata este sigura.

C.M.P. : Atitudinea “Da- dar…”. Lipsa bucuriei. Teama de viata. Sentimentul de a nu fi suficient de bun.
N.M.G. : Ma simt in siguranta experimentand bucuria in toate domeniile vietii. Iubesc viata.

C.M.P. : Refuzul propriei vieti. Frica extrema, ura fata de sine si respingere.
N.M.G. : Este bine sa fiu eu. Sunt minunat exact asa cum sunt. Aleg sa traiesc. Aleg bucuria si ma accept.

C.M.P. : Manie in relatiile ce nu doresti sa le eliberezi.
N.M.G. : Ma eliberez cu usurinta de ceea ce nu mai am nevoie in viata.

C.M.P. : Eliberarea incompleta de “vechituri”. Pastrez resturi ale trecutului.
N.M.G. : Iubirea este cea cu ajutorul careia ma eliberez total de trecut. Sunt liber. Sunt iubire.


C.M.P. : Manie si frustrare.
N.M.G. : Am incredere in procesul vietii. In viata mea se desfasoara doar actiunea dreapta si buna.

C.M.P. : Vinovatie din trecut. Remuscari.
N.M.G. : Ma iert pe mine insumi cu iubire. Sunt liber.

C.M.P. : Vinovatie. Dorinta de pedepsire. “Nu sunt suficient de bun”
N.M.G. : Trecutul s-a dus. In prezent, ma iubesc si ma aprob.

C.M.P. : Neincredere in fluxul si procesul vietii.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Am incredere in viata. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Rezistenta la sentimente. Teama. Inabusirea sinelui.
N.M.G. : Ma simt in siguranta. Ma deschid vietii. Doresc sa experimentez viata.

C.M.P. : Frica. Teama de viata, blocand curgerea binelui.
N.M.G. : Sunt in siguranta si las viata sa curga cu bucurie.

- excesiv
C.M.P. : Teama. Nevoie de protectie. Judecarea emotiilor.
N.M.G. : Sunt in siguranta. Este bine sa simti. Sentimentele mele sunt normale si acceptabile.

C.M.P. : Teama. Protejarea sinelui. Neancredere in viata.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta. Viata e sigura si plina de bucurie.

C.M.P. : Se blocheaza transportarea bucuriei vietii.
N.M.G. : Sunt plin de bucurie. Aceasta curge prin mine cu fiecare bataie a inimii mele.

C.M.P. : Rezistenta. Tensiune. Vederi inguste. Refuzul de a vedea binele.
N.M.G. : Sunt complet deschis catre viata si bucurie. Aleg sa privesc si sa inteleg totul cu dragoste.

C.M.P. : Te simti neiubit. Criticism. Resentimente.
N.M.G. : Eu sunt dragoste. Aleg acum sa ma iubesc si sa ma aprob. Ii privesc pe ceilalti cu dragoste.

C.M.P. : Teama. Neincredere in procesul vietii. Prizonier in trecut in copilarie.
N.M.G. : Este bine pentru mine sa cresc, sa ma maturizez. Lumea este sigura. Eu sunt in siguranta.

C.M.P. : Iubire inabusita. Incapacitate de a respira pentru sine. Se simte sufocat. Inabusirea plansului.
N.M.G. : Este sigur acum, pentru mine, sa preiau raspunderea propriei mele vieti. Aleg libertatea.

C.M.P. : Teama de viata. Refuzul de a fi aici.
N.M.G. : Acest copil este in siguranta si iubit. El este binevenit si ingrijit cu duiosie.

C.M.P. : Nu poate fi vindecat prin metode externe. Trebuie mers in adancul fiintei pentru a declansa vindecarea. A venit de nicaieri si se va duce, de asemenea nicaieri.
N.M.G. : Zilnic se intampla minuni. Merg in interiorul fiintei mele pentru a dizolva sabloanele, modelele ce au creat suferinta si ACUM accept vindecarea si ajutorul Divin.

C.M.P. : Nu vrei sa fii femeie. Nu iti place propria persoana.
N.M.G. : Imi gasesc bucuria in cine sunt. Sunt o frumoasa expresie a vietii, curgand perfect tot timpul.

C.M.P. : Criticism profund al autoritatii. Se simte lasat deoparte.
N.M.G. : Sunt singura mea autoritate. Ma iubesc si ma aprob. Viata este buna.

C.M.P. : Manie. Ardere. Furie.
N.M.G. : Creez numai pace si armonie in mine si in jurul meu.

C.M.P. : Teama. Lipsa de cooperare. Intunecare.
N.M.G. : Am taria, puterea si cunostintele de a ma descurca in toate problemele vietii.

C.M.P. : Suparare. Resentiment. Dorinta de razbunare.
N.M.G. : Doresc sa schimb tot ce in mine a creat aceasta situatie. Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Imposibilitatea de a schimba directia cu usurinta in viata.
N.M.G. : Eu curg cu usurinta odata cu schimbarea. Viata mea este ghidata Divin si intotdeauna merg in aceeasi directie.

C.M.P. : Imposibitate de miscare cu usurinta in tot ceea ce faci.
N.M.G. : Ma descurc cu usurinta si bucurie in experientele mele de viata.

C.M.P. : Teama. Frica de viitor. Nu acum. Mai tarziu. Planificare nepotrivita.
N.M.G. : Actiunea Divina justa se manifesta intotdeauna in viata mea. Ma iubesc si ma aprob. Totul este bine. Comunic cu iubire cu tot ceea ce ma inconjoara.

C.M.P. : Teama. Emotii reprimate. Creativitate rigida.
N.M.G. : Tot ceea ce este bun si bine curge acum liber in jurul meu. Ideile Divine se exprima prin mine. Sunt in pace.

C.M.P. : Credinta puternica de a nu putea vorbi pentru sine. Necesitatea cererii unui ajutor.
N.M.G. : Este dreptul meu din nastere sa-mi satisfac necesitatile. Acum doresc, cer si primesc cu iubire si cu usurinta.

C.M.P. : Fuga de familie, de sine si de viata.
N.M.G. : In Univers ma simt acasa. Sunt inteles si sunt in siguranta.

C.M.P. : Renuntare. Rezistenta. Mai bine mor decat sa ma schimb. Respingerea vietii.
N.M.G. : Viata este schimbare, ma adaptez usor la nou. Accept viata trecut, prezent si viitor.

C.M.P. : Furie fata de actiuni gresite.
N.M.G. : Cu iubire, imi accept deciziile, stiind ca sunt liber si ma schimb. Sunt in siguranta.


Boli cu litera B

C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Incapacitatea si inabilitatea de a imbratisa experientele vietii.
N.M.G. : Imi imbratisez experientele vietii cu iubire, cu usurinta si cu bucurie.

C.M.P. : Traiesti sentimentul de copil care nu face nimic corect si nu este suficient de bun.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Imi pasa de mine. Sunt mereu total adecvat.

C.M.P. : Rezistenta. Lipsa protectiei emotionale.
N.M.G. : Curg usor odata cu viata si cu fiecare noua experienta. Totul este bine.

C.M.P. : Mediu familial inflamat. Argumente si tipete. Foarte rar, liniste.
N.M.G. : Declar pace si armonie cu mine si in jurul meu. Totul este bine.

C.M.P. : Teroare fara speranta. O purgare frenetica a urii de sine.
N.M.G. : Sunt iubit, hranit si sprijinit de viata insasi. Este bine ca traiesc.

C.M.P. : Manie reprimata. Dorinta de a lovi pe cineva.
N.M.G. : Iubirea relaxeaza si elibereaza tot ce nu se armonizeaza cu sinele meu.

C.M.P. : Credinta in concepte sociale si legi false. Comportament copilaros al adultilor in jurul copiilor.
N.M.G. : Acest copil este protejat de Divinitate si inconjurat cu dragoste. Noi cerem imunitate mentala.

C.M.P. : Refuz de a schimba. Teama de viitor. Nesiguranta.
N.M.G. : Doresc sa ma schimb si sa ma dezvolt (sa evoluez).

C.M.P. : Resentiment pentru ca nu esti capabil sa-i schimbi pe altii. Lipsa de speranta.
N.M.G. : Eliberez tot controlul Universului. Sunt in pace cu mine si cu viata.

C.M.P. : Fuga de familie. Separare violenta de viata.
N.M.G. : Aceasta minte isi cunoaste adevarata identitate si este un punct de creatie Divina a propriei manifestari.

C.M.P. : Simti ca nu mai exista fundatie pe care sa construiesti si nimanui nu-i pasa.
N.M.G. : Stiu ca viata ma sprijina dezinteresat si glorios. Viata ma iubeste. Vietii ii pasa de mine.

C.M.P. : Insecuritate. Neputinta exprimarii eului. Nu i se permite sa planga.
N.M.G. : Sunt liber sa vorbesc pentru mine. Sunt sigur in exprimarea mea. Comunic doar prin iubire.

C.M.P. : Vina sexuala. Nevoia de pedeapsa. Credinta ca organele genitale sunt murdare si pacatoase. Abuz fata de alte persoane.
N.M.G. : Cu iubire si bucurie imi accept sexualitatea si exprimarea sa. Accept numai gandurile care ma sprijina si ma fac sa ma simt bine.

C.M.P. : Zone densificate ale grijilor. Incapatanare in a te agata de durerile trecutului.
N.M.G. : Ma misc inainte, eliberat de trecut. Sunt in siguranta. Sunt liber.





Boli cu litera C

C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Mici izbucniri de manie.
N.M.G. : Sunt calm si senin in gandurile mele.

C.M.P. : Teama. Proces stopat in evolutia vietii.
N.M.G. : Am incredere in procesul vietii. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Teama. Tensiune. Incercarea de a controla totul. Neincredre in procesul vietii.
N.M.G. : Sunt in siguranta. Ma iubesc si ma aprob. Am incredere in viata.

C.M.P. : Furie extrema, devastatoare, terifianta. Dorinta nebuna de a lovi sau de a distruge pe oricine si orice din cale.
N.M.G. : Permit iubirii din adancul inimii mele sa vindece absolut tot ceea ce vad. Aleg pacea. Totul este bine in lumea mea.

C.M.P. : Incapacitate de a vedea inainte cu bucurie.
N.M.G. : Viata este eterna si plina de bucurie.

C.M.P. : Respingera vietii. Renuntare. Incapatanare.”Mai bine mor decat sa ma schimb”.
N.M.G. : Viata se schimba, iar eu integrez noul cu usurinta. Accept viata trecut, prezent si viitor.

C.M.P. : Tabloul de siguranta, computerul organismului este in dezordine.
N.M.G. : Sunt operatorul iubitor al mintii mele.

C.M.P. : Rana adanca. Resentiment stagnat de multa vreme. Durere sau secret adanc ce mananca din viata sau din eu, creand ura. “Care este rostul ?”
N.M.G. : Iert si eliberez trecutul cu iubire. Aleg sa-mi umplu lumea cu bucurie si ma aprob.

C.M.P. : Te simti pagubit. O gramada de frustrari si suparari. Pretentios si fara incredere in relatii.
N.M.G. : Imi permit sa fiu tot ce pot sa fiu si merit ce-i mai bun in viata.

C.M.P. : Manie depozitata si pedeapsa a vietii, a eului.
N.M.G. : Ii iert pe ceilalti. Ma iert si pe mine. Sunt liber sa ma bucur si sa iubesc viata.

C.M.P. : Obturarea canalelor bucuriei. Teama de a accepta bucuria.
N.M.G. : Aleg sa iubesc viata. Canalele mele sunt larg deschise. Este atat de bine sa primesti bucuria.

C.M.P. : Incapacitatea de asimti si exprima emotiile intr-un mod pozitiv (de exemplu: bucuria).
N.M.G. : Sunt liber sa circul iubirea si bucuria in orice parte a vietii mele. Iubesc viata.

C.M.P. : Iritatie mentala, nerabdare, enervare datorita mediului.
N.M.G. : Acest copil raspunde la iubire si la ganduri de iubire. Totul este in pace.

C.M.P. : Insecuritate. Mediu inconjurator supraexigent. Sentiment de opresiune si infrangere. Mare nevoie de afectiune.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Imi creez propria bucurie. Vreau sa fiu un castigator in viata. Sunt parte a ritmului perfect de curgere a vietii.

C.M.P. : Manie si frustrare referitoare la ceea ce cauti in viata.
N.M.G. : Vad totul cu ochi de iubire. Exista aceasta solutie armonioasa si eu o accept acum.

C.M.P. : Refuzul de a te elibera de vechile idei. Fixarea in trecut. Uneori jigniri, insulte, zgarcenie.
N.M.G. : De indata ce ma eliberez de trecut, soseste un val nou, proaspat si vital. Permit vietii sa curga prin mine.

C.M.P. : Tensiune. Teama. Infricosare. Retinere.
N.M.G. : Ma relaxez si permit mintii mele sa fie in pace.

C.M.P. : Dezechilibru mental. Idei distrugatoare. Sentimentul de a fi dominat.
N.M.G. : Cu iubire imi mentin mintea si corpul in echilibru. Acum eu aleg gandurile care ma fac sa ma simt bine.

C.M.P. : Fuga de vechile emotii dureroase. Alimentare de dureri. O crestere falsa, gresita.
N.M.G. : Amintirile mele sunt frumoase pentru ca eu vreau sa le fac asa. Ma iubesc.

C.M.P. : Convingerea ca viata nu va merge pentru tine. “Biata de mine…”
N.M.G. : Viata ma iubeste si eu iubesc viata. Accept sa primesc toata abundenta, libertatea si bucuria vietii.

C.M.P. : Schimbari de directie si neacceptarea experientelor noi.
N.M.G. : Trec cu usurinta prin noi experiente, noi directii si noi schimbari.

C.M.P. : Amaraciune. Ganduri dure. Condamnare. Mandrie.
N.M.G. : Eliberez cu bucurie trecutul. Viata este dulce si asa sunt si eu.

C.M.P. : Invalidarea sinelui. Criticarea sinelui. Teama.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Ma vad pe mine si tot ceea ce fac cu iubire. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Mici izbucniri de manie in exterior. Ascunderea urateniei.
N.M.G. : Gandurile mele sunt calme si eu sunt senin. Ma accept ca fiind frumos si iubit.

C.M.P. : Nu mai poate musca nimic. Radacina credintei a fost distrusa.
N.M.G. : Creez fundatii solide pentru mine si viata mea. Aleg ca credintele mele sa ma sprijine cu bucurie.

C.M.P. : Teama de infrangere. Nesiguranta.
N.M.G. : Traiesc cu bucurie. Viata ma ajuta intotdeauna. Totul este bine.

C.M.P. : Teama. Fugind de ceva sau de cineva.
N.M.G. : Noi te inconjuram cu dragoste si siguranta. Iti cream un spatiu pentru vindecare. Tu esti iubire.

C.M.P. : Morbiditate intelectuala. Pierdera bucuriei datorita gandurilor otravite.
N.M.G. : Acum aleg ganduri armonioase si las bucuria sa curga liber spre mine.



Boli cu litera D


C.M.P. = cauza mentala a problemei        
 N.M.G. = noul model de gandire

C.M.P. : Nearmonizare cu detaliile vietii.
N.M.G. : Sunt in deplina pace cu toate detaliile vietii.

C.M.P. : Probleme cu intelectul si grija.
N.M.G. : Mintea mea este in pace. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Probleme cu egoul si frica.
N.M.G. : Ma aflu intr-o deplina siguranta. Sunt in pace.

C.M.P. : Probleme cu furia si sexualitatea.
N.M.G. : Ma simt bine cu propria sexualitate. Sunt in pace.

C.M.P. : Necazuri si probleme cu mariajul sau diverse legaturi.
N.M.G. : Sunt intr-o iubire plina de pace.

C.M.P. : Probleme cu familia si prefacatoria.
N.M.G. : Sunt eu insumi cu familia vietii. Mintea mea este in pace. Sunt in siguranta.

Degete artritice

C.M.P. : Dorinta de pedepsire. Culpabilizari. Senzatia de victima
N.M.G. : Privesc si inteleg cu iubire. Imi ofer intreaga experienta Luminii si Iubirii.

Degete de la picioare

C.M.P. : Probleme cu micile detalii din viitor.
N.M.G. : Toate detaliile au grija de mine.

Dureri

C.M.P. : Tanjire dupa iubire, dorinta de a fi imbratisat, pastrat.
N.M.G. : Ma iubesc si ma accept din adancul fiintei mele. Am grija de mine si sunt in siguranta.

Dureri de cap

C.M.P. : Nerecunoasterea propriei fiinte. Autocriticism. Frica.
N.M.G. : Ma iubesc si ma accept. Ma vad asa cum sunt intradevar si tot ce fac privesc cu bucurie. Sunt in deplina siguranta. Sunt in pace.

C.M.P. : Vina. Vina indepartata care isi cere pedepsirea si razbunarea.
N.M.G. : Renunt cu iubire la trecut. Totul inseamna libertate si eu insumi sunt liber. Acum totul este bine in inima mea.

C.M.P. : Furie neexprimata, sedimentata.
N.M.G. : Imi exprim emotiile cu bucurie intr-un mod pozitiv.

Diabet

C.M.P. : Tanjind dupa ceea ce ar fi putut sa aiba sau sa fie. Nevoia exagerata de a controla totul. Regrete adanci. “Nimic dulce nu a ramas”.
N.M.G. : Acest moment este plin de bucurie. Acum aleg sa experimentez si sa gust partea dulce a vietii.

Dementa

C.M.P. : Refuzul de “a cadea la pace” cu lumea asa cum este ea. Furie si lipsa de speranta.
N.M.G. : Ma aflu in locul meu perfect.

Depresie

C.M.P. : Simti furie desi nu ai dreptate. Lipsa de speranta. Disperare. Dezamagire.
N.M.G. : Ma aflu departe de limitarile si fricile oamenilor. Imi traiesc propria viata cu bucurie, plina de vitalitate si lumina.

Diaree

C.M.P. : Teama. Respingere. Fuga. Renuntare.
N.M.G. : Hranirea mea, asimilarea si eliminarea sunt intr-o ordine perfecta. Sunt in pace si in echilibru perfect cu viata insasi.

Dizenterie

C.M.P. : Frica si furie intensa.
N.M.G. : In mintea mea creez o stare de pace adanca, iar corpul meu oglindeste acest lucru.

Dizenterie amoebiana

C.M.P. : Credinta ca “ei” sunt gata sa te prinda.
N.M.G. : Sunt singura putere si autoritate din viata mea.

Dizenterie bacilara

C.M.P. : Opresiune si lipsa de speranta, disperare.
N.M.G. : Sunt plin de viata, de bucurie de a trai si plin de energie.

Dismenoree

C.M.P. : Furie fata de propria persoana. Ura, antipatie fata de corp sau fata de femei.
N.M.G. : Imi iubesc corpul. Ma iubesc pe mine insami. Imi iubesc toate ciclurile. Totul este in ordine.

Dureri dentare

C.M.P. : Oscilari si decizii indelung amanate. Incapacitate de a selecta ideile pentru analiza si decizie.
N.M.G. : Deciziile mele sunt bazate pe principiul adevarului si sunt protejat stiind ca doar actiunile corecte isi gasesc locul in viata mea. Masele de minte sfaramate.

Masele de minte sfaramate

C.M.P. : Nepermiterea spatiului de gandire sa creeze o noua fundatie.
N.M.G. : Imi deschid constiinta catre o viata in plina evolutie. Exista spatiu suficient pentru a ma dezvolta si a ma schimba.




Boli cu litera E


C.M.P. = cauza mentala a problemei        
 N.M.G. = noul model de gandire

Echimoze

C.M.P. : Mici ciocniri in viata. Autopedepsire.
N.M.G. : Ma iubesc si-mi sunt drag. Sunt bun si gentil cu mine. Totul este bine.

Enurezis

C.M.P. : Frica de un parinte, in special de tata.
N.M.G. : Acest copil este privit cu iubire, compasiune si intelegere. Totul este bine.

C.M.P. : Gandire imprastiata. Necentrare.
N.M.G. : Ma centrez in siguranta si accept perfectiunea vietii mele. Totul este bine.

Eczema

C.M.P. : Eruptii mentale. Antagonisme.
N.M.G. : Armonia si pacea, dragostea si bucuria ma inconjoara si raman cu mine. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Teama de a accepta viata. Nu merita sa traiesti.
N.M.G. : Este dreptul meu din nastere sa traiesc din plin si in libertate. Iubesc viata. Ma iubesc pe mine.

Epilepsie

C.M.P. : Mania persecutiei. Respingerea vietii. Sentimentul unui mare efort. Auto-violenta.
N.M.G. : Aleg sa vad viata eterna plina de bucurie. Sunt etern, bucuros si in pace.

Edem

C.M.P. : De ce sau de cine nu te poti desprinde ? Ce iti este teama sa pierzi ?
N.M.G. : De buna voie ma eliberez de trecut. Este bine pentru mine sa-l uit. Sunt liber acum.

Endometroza

C.M.P. : Insecuritate, dezamagire si frustrare. Inlocuirea iubirii de sine cu substituenti invinuitori.
N.M.G. : Sunt puternica si dorita. Este minunat sa fii femeie. Ma iubesc si sunt implinita.

Entorse

C.M.P. : Manie si rezistenta. Nu doresti sa te misti in anumite sectoare ale vietii.
N.M.G. : Am incredere ca viata ma conduce spre binele meu. Sunt impacat.

Excrescente

C.M.P. : Hranirea unor vechi dureri. Intretinerea resentimentelor.
N.M.G. : Iert usor. Ma iubesc in totalitate si imi port de grija. Sunt multumit.



Boli cu litera F


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Ceea ce aratam lumii.
N.M.G. : Este bine sa fiu eu. Exprim ceea ce sunt.

Febra de fan

C.M.P. : Congestie emotionala. Vina. Credinta in persecutie.
N.M.G. : Sunt una cu viata. Sunt in siguranta tot timpul.

Fese-sezut

C.M.P. : Reprimarea puterii.
N.M.G. : Imi folosesc puterea intelept. Sunt puternic. Sunt in siguranta. Totul este bine.

Fata cazuta

C.M.P. : Fata cazuta vine de la ganduri cazute ale mintii. Resentiment contra vietii.
N.M.G. : Imi exprim bucuria de a trai si imi permit sa ma bucur total de fiecare moment al vietii. Iubire si bucurie. Trecutul este iertat si uitat. Sunt liber in acest moment.

Febra

C.M.P. : Manie intetita. Ardere.
N.M.G. : Sunt o expresie calma, linistita a pacii, iubirii si vietii.

Fibroza chistica

C.M.P. : O credinta intima, inradacinata ca viata nu lucreaza de partea ta: “Saraca de mine”.
N.M.G. : Viata ma iubeste si eu iubesc viata. Accept sa primesc toata abundenta, libertatea, bucuria vietii.

C.M.P. : Suparari si emotii primitive. Manie.
N.M.G. : Caut iubirea, pacea si bucuria si le gasesc pretutindeni.

Flatulenta

C.M.P. : Intepenire. Frica. Idei nedigerate.
N.M.G. : Ma destind si las viata sa curga prin mine cu usurinta. Sunt in siguranta.

Flebita

C.M.P. : Manie si frustrare. Invinuind pe altii pentru limitarile si lipsa bucuriei in viata.
N.M.G. : Bucuria curge acum libera in interiorul meu si sunt impacat cu viata.

Frigiditate

C.M.P. : Teama. Negarea placerii. Credinta ca sexul este rau. Parteneri insensibili. Teama de tata.
N.M.G. : Este bine pentru mine sa ma bucur de corpul meu. Ma bucur ca sunt femeie.

Furuncul

C.M.P. : Manie. Fierberea otravitoare a gandurilor la adresa nedreptatilor personale.
N.M.G. : Ma eliberez de trecut si imi acord timp pentru a-mi vindeca fiecare parte a vietii. Exprim iubire si bucurie si sunt in pace.



Boli cu litera G


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Se blocheaza calea exprimarii si canalul creativitatii.
N.M.G. : Imi deschid inima si cant bucuriile iubirii.

Dureri in gat

C.M.P. : Incapacitate de a vorbi in numele propriu. Furie inghitita. Creativitate innabusita. Refuzul schimbarii.
N.M.G. : E foarte bine daca fac putina galagie! Ma exprim cu bucurie si liber. Imi exprim propria creativitate. Sunt bucuros ca ma transform. Imi deschid inima si cant bucuriile iubirii.


Gat-vertebre cervicale

C.M.P. : Reprimarea flexibilitatii. Incapacitate de a vedea si ce e in urma.
N.M.G. : Sunt impacat cu viata. Sunt linistit. Privesc in toate directiile cu iubire.

Gat-deplasari ale vertebrelor

C.M.P. : Refuzul de a vedea si alte parti ale problemei. Rigiditate. Incapatanare.
N.M.G. : E usor si convenabil sa vad si celelalte parti ale problemei. Sunt cai nelimitate de a vedea si a face aceste lucruri. Sunt in siguranta.

Nod in gat

C.M.P. : Frica. Neincredere in procesul vietii.
N.M.G. : Sunt in deplina siguranta. Cred ca VIATA este AICI pentru mine. Liber si bucuros ma exprim asa cum pot mai bine si asa cum sunt.

Gat dureros-intepenire

C.M.P. : Fixat in cuvinte pline de furie. Senzatia ca nu te poti exprima asa cum esti tu.
N.M.G. : Renunt la toate blocajele si sunt liber sa fiu eu insumi.

Greata

C.M.P. : Teama. Respingerea unei idei sau a unei experiente.
N.M.G. : Sunt in siguranta. Am incredere in procesul vietii care imi aduce numai ce este bun pentru mine. Sunt in pace.

Gingii sangerande

C.M.P. : Pierderea bucuriei in deciziile luate in viata.
N.M.G. : Am incredere ca actiunea dreapta este intotdeauna de partea mea. Sunt plin de liniste si pace.

Afectiuni gingivale

C.M.P. : Incapacitate de a lua decizii. Dezinteres fata de viata.
N.M.G. : Sunt o persoana hotarata si darza. Urmez un drum drept si ma accept cu iubire.

Aparatul genital

C.M.P. : Incalcarea principiului masculin sau a celui feminin.
N.M.G. : E perfect sa fiu asa cum sunt.

Probleme genitale

C.M.P. : Grija ca nu esti suficient de bun.
N.M.G. : Ma bucur de propria mea viata. Sunt perfect exact asa cum sunt. Ma iubesc si ma aprob.

Probleme glandulare

C.M.P. : Proasta distributie a ideilor primite si transmise. Ascunderea sinelui.
N.M.G. : Am toate ideile si activitatile ghidate Divin, de care am nevoie. Sunt perfect asa cum sunt. Ma iubesc si ma accept in totalitate.

C.M.P. : Ganduri distorsionate, incorecte.
N.M.G. : Mintea si corpul meu sunt intr-un echilibru perfect. Imi supervizez gandurile.

C.M.P. : Umilire. “Nu voi face niciodata ceea ce doresc sa fac. Cand va veni si randul meu ?”
N.M.G. : Merg dincolo de vechile limitari si acum imi permit sa ma exprim liber si creativ.

Gastrita

C.M.P. : Incertitudini. Nesiguranta indelungata. O senzatie terifianta de infern.
N.M.G. : Ma iubesc si ma accept. Las viata sa-mi calauzeasca pasii.

Gusa

C.M.P. : Ura pentru suferintele indurate. Sentimentul zadarniciei in viata. Neimplinire.
N.M.G. : Sunt puterea si autoritatea in viata mea. Sunt liber sa fiu eu insumi.

Guta

C.M.P. : Nevoia de a domina. Nerabdare. Manie.
N.M.G. : Sunt in siguranta. Sunt plin de iubire si in pace cu mine insumi si cu toti ceilalti.

Gonoree

C.M.P. : Nevoia de pedeapsa pentru faptul de a fi o persoana rea.
N.M.G. : Imi iubesc corpul. Imi iubesc sexualitatea. Ma iubesc pe mine insumi si sunt fericit.

Gripa

C.M.P. : Frica. Credinta in date statistice. Idei preconcepute.
N.M.G. : Ma aflu departe de orice conceptie si superstitii de grup, de idei preconcepute auzite sau mostenite. Sunt eliberat de orice tensiune, inflamatii, influente si manipulari. Sunt eu insumi in pace.

C.M.P. : Rigiditate, vinovatie. Incapacitate de a primi placere.
N.M.G. : Merit sa gasesc bucuria vietii. Accept toate placerile pe care viata mi le ofera.

Afectiuni ale gurii

C.M.P. : Minte inchisa. Incapacitate de a primi idei noi. Concepte statute vechi.
N.M.G. : Intampin si primesc cu bucurie si iubire noi idei si concepte pe care le asimilez cu usurinta. Ma hranesc cu iubire si bucurie pe mine insumi.

C.M.P. : Ego-ul este incapatanat, indaratnic, dificil. Mandrie. Incapacitate de a se apleca, de a fi flexibil. Nu doreste sa cedeze, sa renunte.
N.M.G. : Iertare, intelegere, compasiune – asta nutresc. Ma mladiez, devin flexibil si curg, plutesc cu usurinta. Totul este perfect.



Boli cu litera H


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Hernie de disc

C.M.P. : Indecizie. Oscilatie prelungita. Senzatie ca viata a devenit de nesuportat.
N.M.G. : Viata imi sprijina toate gandurile, de aceea ma iubesc si ma accept si totul e bine.

Halena

C.M.P. : Atitudini mizerabile, putrede. Ganduri murdare si respingatoare. Barfe rusinoase si josnice. Manie si ganduri de razbunare.
N.M.G. : Ma exprim si vorbesc doar cu iubire si tandrete. Ma eliberez cu iubire de tot trecutul. Inspir si expir numai iubire.

Hepatita

C.M.P. : Rezistenta la schimbare. Teama. Manie. Ura.
N.M.G. : Mintea mea este curatata (purificata) si libera. Parasesc trecutul si ma indrept catre nou. Totul este bine.

Hemoroizi

C.M.P. : Teama. Furie pentru trecut. Impovarare.
N.M.G. : Ma eliberez de tot ce nu este iubire. Exista timp si spatiu pentru tot ceea ce vreau sa fac.

Hernie

C.M.P. : Rupere a relatiilor. Tensiune, incordare, greutati, expresie creativa incorecta.
N.M.G. : Mintea mea este blanda si armonioasa. Ma iubesc si ma aprob. Sunt liber sa fiu eu insumi.

Herpes labial

C.M.P. : Cuvinte purulente maniate si teama de a le exprima.
N.M.G. : Creez numai experiente pasnice pentru ca ma iubesc. Totul este bine.

Herpes genital

C.M.P. : Convingere in vinovatia sexuala si nevoia de pedepsire. Rusine publica. Credinta intr-un Dumnezeu care pedepseste. Respingerea genitala.
N.M.G. : Credinta mea este ca Dumnezeu ma sprijina. Ma bucur de sexualitatea mea in corpul meu. Sunt minunata.

Herpes simplex

C.M.P. : Cuvinte amare ce au ramas nepronuntate.
N.M.G. : Gandesc si pronunt numai cuvinte de iubire. Sunt in pace si armonie cu viata.

Hirsutism

C.M.P. : Manie care este acoperita. Patura folosita este, de obicei, teama. Dorinta de a invinovati este, adesea, o lipsa a dorintei de a se hrani.
N.M.G. : Sunt un parinte iubitor cu mine insumi. Ma acopar cu iubire si aprobare. Este bine pentru mine sa fiu cine sunt.

Hiperactivitate

C.M.P. : Teama. Te simti sub presiune si innebunit.
N.M.G. : Sunt in siguranta. Toata presiunea se dizolva. Sunt suficient de bun.

Hipertiroidism

C.M.P. : Dezamagire extrema de a nu fi in stare sa faci ceea ce vrei sa faci, adesea, satisfacandu-i pe altii, nu pe tine.
N.M.G. : Imi folosesc puterea in scopuri adecvate. Iau propriile mele decizii. Ma realizez eu insumi.

Hiperventilatie

C.M.P. : Teama. Rezistenta la schimbare. Neancredere in viata.
N.M.G. : Sunt in siguranta oriunde in Univers. Ma iubesc si ma incred in procesul vietii.

Hipoglicemie

C.M.P. : Supraabsorbit de greutatile vietii. “Care-i rostul ?”
N.M.G. : Aleg acum ca viata mea sa fie usoara si plina de bucurie.

C.M.P. : Renuntare. Te simti fara speranta. Intepenire.
N.M.G. : Creez o viata noua cu noi reguli care sa ma sustina.

Hrana otravita

C.M.P. : Permiti altora sa-ti preia controlul. Senzatia de neajutorare. Neputinta.
N.M.G. : Am puterea, taria, curajul si indemanarea de a digera tot ce apare in drumul meu.

Hipertensiune

C.M.P. : Vechi probleme emotionale inca nerezolvate.
N.M.G. : Cu bucurie, ma desprind de trecut, cu toate urmarile lui. Sunt in liniste si pace deplina.

Hipotensiune

C.M.P. : Lipsa de iubire in copilarie. Renuntare. “La ce bun? Oricum nu mai vreau nimic”.
N.M.G. : Acum, aleg sa traiesc in sfera bucuriei, a clipei prezente. Viata mea e o continua sarbatoare, plina de fericire.

Boala Hodgkin

C.M.P. : Vina, critica, si frica teribila ca nu esti suficient de bun. O intrecere nebuneasca in a-ti dovedi tie insuti, simultan cu pierdera bucuriei vietii in aceasta cursa infernala, ca nu esti bun, pana cand sangele nu mai poate sprijini fiinta.
N.M.G. : Sunt pe deplin fericit sa fiu eu insumi. Sunt suficient de bun exact asa cum sunt. Ma iubesc si ma accept pana in adancul fiintei. Sunt insasi expresia bucuriei si ea ma ridica. Divinitatea ma sustine. Sunt in pace.



Boli cu litera I


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Lipsa iubirii si a sigurantei.
N.M.G. : Inima mea bate in ritmul iubirii.

C.M.P. : Stagnarea unor probleme emotionale. Pierderea bucuriei. Impietrirea inimii. Credinta in stres si incordare.
N.M.G. : Bucurie! Bucurie! Bucurie! Permit cu iubire bucuriei sa curga prin mintea, trupul si experienta mea.

C.M.P. : Stocarea bucuriei inimii in favoarea banilor sau a pozitiei sociale.
N.M.G. : Aduc inapoi bucuria in centrul inimii mele. Exprim mereu numai iubire pentru toti.

C.M.P. : Frica. Griji. Suparari. Senzatia de a nu fi suficient de bun.
N.M.G. : Ma iubesc si ma accept deplin. Tot ceea ce fac este perfect. Sunt in pace si sunt minunat.

Impotenta

 


C.M.P. : Tensiune sexuala, stres, culpabilizare. Convingeri sociale. Ciuda impotriva unui partener anterior. Teama de mama.
N.M.G. : Accept acum si permit ca intreaga putere a principiului meu sexual sa opereze cu usurinta si bucurie.

Incontinenta

C.M.P. : Emotii exacerbate. Sentimentul ca-ti scapa controlul mental al emotiilor.
N.M.G. : Ma accept si ma iubesc in intregime cu bucurie. E mai sigur pentru mine sa-mi exprim emotiile.

Indigestie

C.M.P. : Anxietate, inspaimantare, frica la nivelul intestinelor.
N.M.G. : Diger si asimilez toate experientele noi, cu bucurie si liniste.

Infectii virale

C.M.P. : Nemultumire, furie, pierderea bucuriei, amaraciune.
N.M.G. : Cu iubire, permit bucuriei sa curga liber in viata mea. Sunt linistit, echilibrat. Ma iubesc.

Inflamatii

C.M.P. : Frica. Vede rosu inaintea ochilor. Ganduri inflamate.
N.M.G. : Gandurile mele sunt echilibrate si linistite, curate si in pace.

C.M.P. : Abtinerea de la urinare. Opozitie si respingere a sexului sau a iubirii. Invinovatirea tuturor.
N.M.G. : Renunt la tiparele din mintea mea care au creat aceste conditii. Sunt bucuros sa ma schimb. Ma iubesc si ma accept.

Infectii micotice

C.M.P. : Nu se suporta pe sine. Refuzul propriilor nevoi.
N.M.G. : Aleg sa ma sprijin pe mine insumi.

C.M.P. : Frica de a renunta la vechi si grija pentru chestiuni marunte.
N.M.G. : Renunt liber si cu deplina usurinta la tot ce este vechi in fiinta mea si primesc cu bucurie noul.

Icter

C.M.P. : Prejudecati interioare si exterioare. Motive nejustificate, dezechilibrante.
N.M.G. : Simt toleranta, compasiune, iubire si tandrete pentru toti semenii, inclusiv pentru mine.



Boli cu litera L


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Litiaza renala

C.M.P. : Gramezi de manie, nedizolvate.
N.M.G. : Dizolv cu usurinta toate problemele trecutului.

Laringita

C.M.P. : Atat de suparat, ca nu poate vorbi. Teama de a vorbi. Resentimente contra autoritatii.
N.M.G. : Sunt liber sa inteleg ceea ce vreau. Este bine sa ma exprim. Sunt in pace.

Lepra

C.M.P. : Inabilitatea de a te descurca cu viata. O credinta inradacinata adanc ca nu esti suficient de bun si de curat.
N.M.G. : Ma ridic deasupra tuturor limitelor. Sunt ghidat si inspirat Divin. Iubirea vindeca toata viata.

Leucemie

C.M.P. : Inspiratie ucisa brutal. “Care-i rostul ?”
N.M.G. : Merg dincolo de limitarile mele din trecut in libertatea lui “acum”. Este bine si sigur sa fiu eu.

Leucoree

C.M.P. : Credinta ca femeia este fara putere fata de sexul opus. Manie la adresa partenerului.
N.M.G. : Imi creez toate experientele. Eu sunt puterea. Ma bucur de feminitatea mea. Sunt libera.

Lupus eritematos

C.M.P. : Renuntare. Mai bine mori decat sa lupti pentru sine. Manie si autopedepsire.
N.M.G. : Vorbesc pentru mine liber si usor. Cer puterea mea. Ma iubesc, ma aprob. Sunt liber si in siguranta.

Limfa

C.M.P. : O avertizare ca mintea are nevoie sa fie centrata in partile esentiale ale vietii.
N.M.G. : Eu sunt acum total centrat in iubirea si bucuria de a trai viata. Curg cu iubire si bucurie. Pacea mintii este a mea.

C.M.P. : Incapacitatea de a gusta placerile vietii.
N.M.G. : Ma bucur de darnicia vietii.

Luxatii

C.M.P. : Furie si rezistenta. Refuzul de a se misca intr-o directie sigura.
N.M.G. : Viata ma conduce doar catre ceea ce este mai bun pentru mine. Sunt in pace.



Boli cu litera M


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Teama. Deschis la fiecare slabiciune. Manie in interior. Nevoia de pedeapsa. Iritari nervoase.
N.M.G. : Ma iert, ma iubesc acum si intotdeauna. Sunt liber. Totul este bine.

Mirosul corpului

C.M.P. : Teama. Nu-ti place propria persoana. Frica fata de ceilalti.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta acum si pentru totdeauna.

C.M.P. : Reprezinta cele mai adanci credinte despre sine, cum te sprijini si cum ai grija de tine.
N.M.G. : Spiritul Divin este structura vietii mele. Sunt in siguranta, iubit si sprijinit total.

C.M.P. : Tot felul de activitati. Tinere si manuire. Mangaiere, piscare, prindere…
N.M.G. : Aleg sa manuiesc toate experientele mele cu usurinta, iubire si cu bucurie.

Malarie

C.M.P. : Dezechilibru in viata si in natura interioara.
N.M.G. : Sunt unit si in echilibru cu toata viata. Sunt in siguranta.

Mastoidita

C.M.P. : Manie si frustrare. Esti surd la ceea ce se intampla. Teama ce infecteaza intelegerea.
N.M.G. : Pacea si armonia Divina ma inconjoara si ma patrund. Sunt o oaza de pace, bucurie si iubire. Totul e bine in lumea mea.

C.M.P. : Teama de a nu mai fi dorita. Teama de imbatranire. Respingere a sinelui. Nu te simti suficient de buna.
N.M.G. : Sunt echilibrata si in pace cu toate schimbarile ciclului meu si imi binecuvantez corpul cu iubire.

C.M.P. : Respingerea propriei feminitati. Vina. Teama. Credinta ca organele genitale sunt pacatoase si murdare.
N.M.G. : Imi accept intreaga mea putere ca femeie si accept toate procesele corpului meu ca fiind normale si naturale. Ma iubesc si ma aprob.

Migrena

C.M.P. : Iti displace sa fii condus. Rezistenta la curgerea vietii. Teama sexuala.
N.M.G. : Ma relaxez in curgerea vietii si las viata sa-mi procure tot ceea ce trebuie in mod usor si confortabil. Viata este pentru mine.

Mononucleoza

C.M.P. : Suparare ca nu primesti iubire si apreciere. Ii invinovatesti pe altii. Mult criticism interior. Nu-ti mai pasa de tine.
N.M.G. : Sunt una cu viata toata. Ma vad pe mine in altii si iubesc ceea ce vad. Ma bucur sa traiesc.

C.M.P. : Rezistenta la experiente noi. Inabilitate de a te misca prin viata.
N.M.G. : Viata este pentru mine un dans de bucurie.

C.M.P. : Nu merita sa cresti.
N.M.G. : Las in urma limitarile parintilor. Sunt liber sa fiu cel bun pentru mine asa cum pot.

Maxilar inclestat

C.M.P. : Furie. Pierderea controlului. Refuzul de a-si exterioriza sentimentele.
N.M.G. : Cred in viata si in procesele ei. Vorbesc usor si ma exprim bland. Viata ma sprijina.

Miopie

C.M.P. : Frica de viitor. Neincredere in ceea ce urmeaza.
N.M.G. : Cred in procesul vietii. Sunt in siguranta.

Meningita

C.M.P. : Ganduri inflamate si ura fata de viata.
N.M.G. : Renunt la toate culpabilizarile si accept sa primesc linistea, calmul si bucuria vietii.



Boli cu litera N


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Defecte din nastere

C.M.P. : Karma. Chestiuni neterminate.
N.M.G. : Fiecare experienta este perfecta pentru evolutia mea. Sunt in pace asa cun sunt.

Neoplasm

C.M.P. : Se hranesc rani vechi si se construiesc resentimente.
N.M.G. : Iert cu usurinta. Ma iubesc si ma voi recompensa cu ganduri de lauda. Sunt in siguranta.

Negi

C.M.P. : Mici exteriorizari ale urii. Credinta in soarta grea si uratenie.
N.M.G. : Simt iubirea si frumusetea vietii in deplina ei exprimare.

Nod in gat

C.M.P. : Frica. Neincredere in procesul vietii.
N.M.G. : Sunt in deplina siguranta. Am incredere in procesul vietii. Sunt liber si ma exprim bucuros cum pot mai bine.

Narcolepsie

C.M.P. : Nu coopereaza. Frica extrema. Vrea sa scape de tot. Nu doreste sa fie aici.
N.M.G. : Ma sprijin pe intelepciunea si ghidarea Divina ce ma protejeaza tot timpul. Sunt in siguranta.

Noduli

C.M.P. : Resentiment, frustrare si ego ranit pe cariera.
N.M.G. : Eliberez caile insuccesului si permit succesului sa fie al meu.

Nevralgie

C.M.P. : Pedeapsa pentru vina. Suferinta pe comunicare.
N.M.G. : Ma iert. Ma iubesc si ma aprob. Comunic cu iubire.

Nefrita

C.M.P. : Reactie exagerata intr-un esec sau o dezamagire.
N.M.G. : Doar actiunile corecte isi gasesc loc in viata mea. Totul este bine.

C.M.P. : Blocarea comunicarii si a receptivitatii.
N.M.G. : Comunic cu usurinta si cu bucurie.

C.M.P. : Centrarea pe sine. Infundarea canalelor de comunicare.
N.M.G. : Imi deschid inima si creez comunicare cu iubire. Sunt insiguranta. Totul e bine.

C.M.P. : Teama. Anxietate. Graba. Lupta. Neincredere in viata.
N.M.G. : Sunt intr-o calatorie nesfarsita in eternitate si mai am destul timp. Comunic cu inima mea. Totul e bine.

C.M.P. : Necunoasterea sinelui.
N.M.G. : Recunosc propria mea abilitate intuitiva.

C.M.P. : Nevoia de recunoastere. Te simti neluat in seama si neapreciat.Plangi dupa iubire.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Imi recunosc adevarata valoare. Sunt minunat.

C.M.P. : Ceri ajutor. Plans interior.
N.M.G. : Ma iubesc si ma sprijin in modurile placute mie.

C.M.P. : Nu-si recunoaste propria valoare.
N.M.G. : Ma iubesc si ma apreciez.

C.M.P. : Plans interior. Lacrimi de copil. Victima.
N.M.G. : Imi dau seama si accept ca sunt o forta creatoare in universul meu. Acum aleg sa ma bucur de viata.




Boli cu litera O


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Lipsa protectiei genitale.
N.M.G. : Sexualitatea mea este in siguranta.
C.M.P. : Manie. Nu doreste sa auda. Prea multa zarva. Parinti argumentand.
N.M.G. : Armonia ma inconjoara. Ascult cu iubire ceea ce este bun si placut. Sunt in centrul iubirii.

Oase – fracturi

C.M.P. : Revolta contra autoritatilor.
N.M.G. : In lumea mea sunt singura autoritate, pentru ca sunt singura persoana ce gandeste in mintea mea. Sunt bine structurat si echilibrat.

Deformari oase

C.M.P. : Presiune mentala si incordare. Muschii nu se pot relaxa. Pierderea mobilitatii mentale.
N.M.G. : Respir in viata din plin. Ma relaxez si am incredere in procesul vietii.

Osteomielita

C.M.P. : Suparare si frustrare in fiecare structura a vietii. Se simte de nesuportat.
N.M.G. : Sunt in pace si am incredere in procesul vietii. Sunt in siguranta.

Osteoporoza

C.M.P. : Lipsa unui suport in viata.
N.M.G. : Ma ridic pentru mine si viata ma sprijina intr-un mod neasteptat.

Oboseala

C.M.P. : Rezistenta. Plictiseala. O lipsa de iubire.
N.M.G. : Sunt entuziasmat de viata si plin de energie, liber si in siguranta.

C.M.P. : Creativitate blocata.
N.M.G. : Sunt echilibrata in curgerea creatiei mele.

C.M.P. : Incapacitate de a vedea clar trecutul, prezentul si viitorul.
N.M.G. : Vad cu iubire si cu bucurie.

C.M.P. : Furie extrema, devastatoare, terifianta. Dorinta nebuna de a lovi sau de a sfarama pe oricine si orice din cale.
N.M.G. : Permit iubirii din adancul inimii mele sa vindece absolut tot ceea ce vad. Aleg pacea. Totul e bine in lumea mea.

C.M.P. : Nu-ti place ce vezi in propria viata.
N.M.G. : Creez acum o viata la care imi place sa ma uit.

C.M.P. : Necaz cu eu-l. Teama de a vedea propria persoana.
N.M.G. : Vreau sa-mi vad acum propria frumusete si splendoare.

C.M.P. : Incapacitatea de a vedea inainte cu bucurie.
N.M.G. : Viata este eterna si plina de bucurie.

C.M.P. : Nu doresc sa vada ce se intampla in familia lor.
N.M.G. : Armonia, bucuria, frumusetea si siguranta inconjoara acest copil.

C.M.P. : Nu doresc sa vada ce se intampla. Scopuri incrucisate.
N.M.G. : Este sigur pentru mine sa privesc. Sunt in pace .

C.M.P. : Frica de a vedea in prezent.
N.M.G. : Sunt in siguranta aici si acum.

C.M.P. : Neiertare, de piatra. Presiune din rani vechi. Covarsit de tot.
N.M.G. : Privesc cu dragoste si cu tandrete.

C.M.P. : Teama de a vedea prezentul, chiar aici.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob chiar acum.

C.M.P. : Ochi suparati. Refuzul de a vedea cu dragoste. Ar prefera sa moara decat sa ierte, fiind rautacios.
N.M.G. : Doresc sa iert. Respir viata si vad cu compasiune si ma aprob.

C.M.P. : Manie si frustrare. Nu doreste sa vada.
N.M.G. : Eliberez nevoia de a avea dreptate. Sunt impacat. Ma iubesc si ma aprob.

Obezitate

C.M.P. : Emotivitate excesiva. Adesea arata frica si nevoie de protectie. Frica poate fi mascata de o furie exterioara si o rezistenta in a ierta.
N.M.G. : Sunt protejat de insasi iubirea Divina. Sunt in siguranta intotdeauna. Sunt dornic sa cresc si sa imi asum responsabilitatile vietii. Ii iert pe toti, iar acum imi formez propria viata asa cum mi-o doresc. Sunt in deplina siguranta.

C.M.P. : Furia unei iubiri refuzate.
N.M.G. : E bine pentru mine sa creez toata iubirea pe care mi-o daruiesc.

C.M.P. : Furia unei hraniri refuzate.
N.M.G. : Ma hranesc cu hrana spirituala. Sunt liber si pe deplin multumit.

C.M.P. : Furii incapatanate, remanente fata de parinti.
N.M.G. : Sunt dornic sa uit trecutul. E mai bine pentru mine sa depasesc limitarile parintilor.

C.M.P. : Manii copilaresti pastrate inca. Furie fata de tata.
N.M.G. : Imi vad tatal ca pe un copil neiubit si-l iert usor. Amandoi suntem liberi.

C.M.P. : Frica. Nevoia de ocrotire. Fuga fata de sentimente. Nesiguranta. Autorespingere. In cautarea implinirii.
N.M.G. : Sunt in pace cu propria-mi fiinta si cu propriile mele emotii si trairi. Sunt in siguranta acolo unde sunt. Imi creez propria siguranta. Ma iubesc si ma accept exact asa cum sunt.




Boli cu litera P


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Parkinson

C.M.P. : Teama si dorinta intensa de a controla tot si pe toti.
N.M.G. : Ma relaxez stiind ca sunt in siguranta. Viata este aici pentru mine si am incredere in procesul vietii.

Probleme cu imbatranirea

C.M.P. : Crezuri sociale. Gandire veche. Teama de a fi propria persoana. Refuzul prezentului-acum.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob la fiecare varsta. Fiecare moment al vietii este perfect.

Piciorul atletului

C.M.P. : Frustrare din cauza ca esti neacceptat. Inabilitate de a te misca inainte.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Imi acord permisiunea de a merge inainte. E bine sa inaintezi.

Picior dorian

C.M.P. : Neintelegerea sinelui, a vietii, a celorlalti.
N.M.G. : Intelegerea mea este clara si ma schimb cu timpul. Sunt in siguranta.

Probleme feminine

C.M.P. : Negarea sinelui. Respingerea feminitatii. Respingerea principiului feminin.
N.M.G. : Ma bucur de feminitatea mea. Imi place faptul ca sunt femeie. Imi iubesc co

- partea inferioara
C.M.P. : Teama de bani. Lipsa suportului financiar.
N.M.G. : Am incredere in procesul vietii. Intotdeauna viata imi ofera tot ce am nevoie. Sunt in siguranta.

C.M.P. : Vina. Intepenire.
N.M.G. : Eliberez trecutul. Sunt liber sa ma misc inainte cu iubire in inima mea.

C.M.P. : Lipsa suportului emotional.Se simte neiubit. Tine iubirea in spate.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Viata ma sprijina si ma iubeste.

Paralizie

C.M.P. : Ganduri paralizante.Blocare. Frica. Teroare. Fuga de o situatie sau de o persoana. Rezistenta.
N.M.G. : Gandesc liber si am cu usurinta si bucurie experiente minunate. Sunt una cu viata. Sunt total adecvat situatiilor.

Paralizie Bell

C.M.P. : Control extrem asupra supararii. Neexteriorizarea sentimentelor.
N.M.G. : Este bine pentru mine sa-mi exteriorizez sentimentele. Ma iert.

Paralizie cerebrala

C.M.P. : Nevoia de a uni familia intr-o actiune de iubire.
N.M.G. : Contribui la o viata de familie unita, in pace si iubire. Totul este bine.

Parestezii

C.M.P. : Isi retine dragostea si consideratia. Mort mental.
N.M.G. : Impartasesc iubirea si sentimentele. Raspund iubirii din fiecare.

Pancreas

C.M.P. : E afectat segmentul dulcetii vietii.
N.M.G. : Viata mea este dulce.

Pancreatita

C.M.P. : Respingere. Suparare si frustrare pentru ca viata se pare ca si-a pierdut dulceata.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob si singur imi creez dulceata si bucuria din viata mea.

Paraziti

C.M.P. : Dai puterea altora, ii lasi sa preia conducerea.
N.M.G. : Cu iubire, iau puterea inapoi si elimin toate interferentele.

Probleme cu vezica urinara

C.M.P. : Anxietate. Idei vechi. Teama de a le lasa sa plece. Enervare.
N.M.G. : Ma eliberez usor si confortabil de tot ce e vechi si spun bine ai venit noului. Sunt in siguranta.

Plans

C.M.P. : Lacrimile sunt izvorul vietii, impartasite atat in bucurie cat si in teama si tristete.
N.M.G. : Sunt in pace cu toate emotiile mele. Ma iubesc si ma aprob.

Pirozis

C.M.P. : Teama. Teama. Teama. Teama acaparatoare.
N.M.G. : Respir liber si din plin. Sunt in siguranta. Am incredere in procesul vietii.

Prurit

C.M.P. : Dorinta de a merge impotriva curentului. Remuscare. Nesatisfacut. Te scarpini ca sa scapi sau ca sa iesi.
N.M.G. : Sunt in pace exact unde sunt. Accept tot ce e bun, stiind ca toate nevoile si dorintele se vor implini.

Par incaruntit

C.M.P. : Stres. Presiune si incordare continua.
N.M.G. : Sunt in pace si ma simt destins in orice moment al vietii mele. Sunt puternic si capabil.

Probleme cu picioarele

C.M.P. : Frica de viitor si de a nu putea pasi in viata mai departe.
N.M.G. : Ma misc in propria-mi viata cu bucurie, blandete si usurinta.

C.M.P. : Frica de viitor. Intepenire. Nu vrea sa inainteze.
N.M.G. : Inaintez cu bucurie si incredere stiind, ca in viitorul meu totul este perfect.

C.M.P. : Distrugerea idealurilor si a standardelor vietii.
N.M.G. : Traiesc pentru a-mi cladi cu iubire si bucurie idealurile si standardele vietii mele.

C.M.P. : Incapacitatea de a primi ceea ce ti se ofera in viata.
N.M.G. : Accept si primesc cu bucurie si intr-un echilibru perfect tot ceea ce mi se ofera in viata.

Afectiuni pulmonare

C.M.P. : Depresie, necaz, suparare. Frica de a primi de la viata. Nu simte placerea si bucuria trairii unei vieti pline si abundente.
N.M.G. : Am capacitatea de a primi din plin abundenta vietii. Traiesc viata cu iubire si bucurie deplina.

C.M.P. : Disperat. Obosit de viata. Rani emotionale ce nu li se permite vindecarea.
N.M.G. : Accept liber ideile Divine odata cu respiratia si cu inteligenta vietii. Acesta este un moment nou.

Boala Poison Ivy

C.M.P. : Te simti lipsit de aparare si deschis atacului.
N.M.G. : Sunt puternic si in siguranta.

Poliomielita

C.M.P. : Gelozie paralizanta. Dorinta de a opri pe cineva.
N.M.G. : Este destul pentru fiecare. Imi creez starea de bine si libertatea prin ganduri iubitoare.

Periodontita

C.M.P. : Manie (suparare) pe incapacitatea de a lua decizii. Oameni fara importanta.
N.M.G. : Ma aprob si deciziile mele imi sunt intotdeauna bune.

Prostata

C.M.P. : Temeri mentale ce afecteaza masculinitatea. Cedare. Presiune sexuala si vina. Credinta in imbatranire.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Imi accept propria putere. Spiritul meu este mereu tanar.

C.M.P. : Teama de a fi ranit. Omori sensul sinelui. Refuzul de a accepta responsabilitatea propriilor sentimente.
N.M.G. : Traiesc pentru bucuriile vietii. Merit si accept tot ce-i mai bun in viata. Ma iubesc si ma aprob.

Piele

C.M.P. : E afectata individualitatea. Anxietate, teama. Probleme vechi ingropate.
N.M.G. : Ma simt in siguranta sa fiu eu. Cu iubire ma protejez. Cu ganduri de iubire si bucurie trecutul este iertat si uitat. Sunt liber in acest moment.

Plex solar

C.M.P. : E afectat centrul puterii intuitive. Reactii intestinale.
N.M.G. : Am incredere in vocea mea interioara. Sunt intelept, puternic si tare.




Boli cu litera R


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Rau de miscare

C.M.P. : Teama. Teama de a nu fi controlat.
N.M.G. : Imi controlez intotdeauna gandurile. Sunt in siguranta. Ma iubesc si ma aprob.

Rau de mare

C.M.P. : Teama. Teama de moarte. Lipsa de control.
N.M.G. : Sunt in siguranta totala in Univers. Sunt in pace oriunde.

Rau de masina

C.M.P. : Teama. Dependenta. Te simti prins in capcana.
N.M.G. : Ma misc cu usurinta prin timp si spatiu. Ma inconjoara numai iubire.

Rabie

C.M.P. : Manie. Credinta ca violenta este raspunsul.
N.M.G. : Sunt inconjurat si patruns de pace si armonie.

Rinichi

C.M.P. : Criticism. Dezamagire, nereusita. Rusine. Reactii ca cele ale unui copil mic.
N.M.G. : In viata mea are loc numai actiunea dreapta Divina. Extrag numai binele din fiecare experienta a mea. Este bine sa cresc.

Rani

C.M.P. : Furie fata de propria persoana. Senzatia de vinovatie.
N.M.G. : Imi eliberez calm toata furia. Ma iubesc, ma accept si ma apreciez la adevarata mea valoare. Creez numai experiente de bucurie in lumea mea iubitoare.

Raceli

C.M.P. : Inchistare mentala, slabire interioara si exterioara. Dorinta de izolare: “Lasa-ma-n pace!”
N.M.G. : Sunt in siguranta in orice moment. Iubirea ma inconjoara si ma protejeaza mereu. Sunt in deplina siguranta si totul este bine.

Reumatism


C.M.P. : Lipsa de iubire. Amaraciune cronica. Resentimente. Te simti victimizat.

N.M.G. : Imi creez propriile experiente. Pe masura ce ma iubesc si ma aprob, experientele mele sunt din ce in ce mai bune.

Rigiditate

C.M.P. : Gandire rigida.
N.M.G. : E bine sa fiu flexibil in mintea mea.

C.M.P. : Frica si incapacitatea de a lua viata in piept.
N.M.G. : Iubesc viata. Este bine sa traiesti. Sunt in siguranta.

Retinere de fluide

C.M.P. : Intepenit in gandire. Idei imbacsite, dureroase.
N.M.G. : Gandurile mele curg liber si cu usurinta.



Boli cu litera S


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


SIDA

C.M.P. : Se simte lipsit de aparare si fara speranta. Nimanui nu-i pasa. O puternica credinta ca nu este suficient de bun. Negarea eu-lui. Vina sexuala.
N.M.G. : Sunt o expresie Divina, magnifica a vietii. Ma bucur de sexualitatea mea. Ma bucur de tot ceea ce sunt. Sunt puternic si capabil. Ma iubesc si ma apreciez.

C.M.P. : Infrangere. Renuntare. Indiferenta, ignoranta fata de sine. Anxietate.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob din adancul fiintei mele. Am grija de mine si sunt in siguranta.

C.M.P. : Lipsa de incredere in evolutie. Frica de a merge inainte in deciziile importante.
N.M.G. : Sunt intr-un echilibru perfect. Inaintez in viata cu hotarare si cu bucuria oricarei varste.

Scleroza laterala amiotrofica

C.M.P. : Lipsa bucuriei in a accepta si recunoaste propria valoare. Negarea si refuzul succesului.
N.M.G. : Stiu ca prezint incredere. Viata ma iubeste. Sunt in siguranta in orice situatie.

Probleme ale sangelui

C.M.P. : Pierderea bucuriei, a inspiratiei, a circulatiei ideilor.
N.M.G. : Idei si ganduri noi circula liber cu bucurie in fiinta mea.

Afectiuni ale sanilor

C.M.P. : Refuz de a hrani propria fiinta, propriul sine. A pune inainte de toate pe oricine altcineva, sufocandu-l. Exagerare a protectiei.
N.M.G. : Sunt importanta, contez. Acum am grija de mine si ma hranesc cu iubire si bucurie. Ii las pe toti ceilalti liberi sa fie asa cum doresc si suntem cu totii liberi si in deplina siguranta.

Surditate

C.M.P. : Respingere. Izolare. Incapatanare. “Nu ma pisa”. Ce nu vrei sa asculti ?
N.M.G. : Ascult Divinitatea si ma bucur de tot ceea ce sunt capabil sa aud. Sunt unul (una) cu totul.

C.M.P. : Frica. Rigiditate. Incapatanare. Inima impietrita si ingreunata. La fel si mintea.
N.M.G. : Creez o lume plina de iubire si bucurie prin alegerea de ganduri si emotii luminoase si blande. Sunt liber si in siguranta.

C.M.P. : Incapacitatea de a curge in sprijinul vietii. Frica si incercarea de a reveni la ideile vechi. Neincrederea in viata. Lipsa increderii in general. Lipsa curajului si a responsabilitatii.
N.M.G. : Renunt la toate fricile. Stiu ca viata ma sprijina intotdeauna si am incredere in ea. Sunt plin de iubire si bucurie. Sunt in siguranta.

Sindrom premenstrual

C.M.P. : Respingerea proceselor legate de feminitate. Confuzie lasata sa domine. Oferirea puterii unor influente exterioare.
N.M.G. : Acum imi asum responsabilitatea mintii, corpului si vietii mele. Sunt o femeie plina de putere si minunata. Orice particica din corpul meu functioneaza perfect. Ma iubesc si sunt in pace.

Scabie

C.M.P. : Gandire infectata. Permiti celorlalti sa-ti intre sub piele.
N.M.G. : Sunt expresia vie a tot ceea ce exista. Sunt plin de iubire si bucurie. Sunt chiar eu insumi.

Sciatica

C.M.P. : Delasator. Mai putin exigent. Frica legata de bani si de viitor.
N.M.G. : Ma misc cu blandete, bunatate si bucurie. Sunt inconjurat numai de bine. Sunt in siguranta.

Sclerodermie

C.M.P. : Protejarea eu-lui de viata. Neincrederea eu-lui in necesitatea de a fi aici. Grija fata de eu.
N.M.G. : Ma destind complet pentru ca acum stiu ca sunt in siguranta. Cred in viata si in mine.

Senilitate

C.M.P. : Intoarcerea la asa-numita siguranta a copilariei. Atentie revendicativa si grija. O forma de control fata de tot ce te inconjoara. Evadare.
N.M.G. : Divinitatea ma protejeaza. Sunt in siguranta si pace. Inteligenta Universului functioneaza in toate aspectele vietii.

Sinuzita

C.M.P. : Iritatie fata de o anumita persoana. Ceva inchistat.
N.M.G. : Declar pace si armonie in interiorul si imprejurul meu, pentru totdeauna. Totul este bine.

Sforait

C.M.P. : Refuz incapatanat de a se desprinde de tiparele vechi.
N.M.G. : Renunt la toate tiparele vechi. Iubirea si bucuria se instaleaza in mintea si corpul meu. Inaintez spre un viitor nou, proaspat si plin de viata.

C.M.P. : Obsesii. Obsedat de lucruri si situatii.
N.M.G. : Ma iubesc si ma accept. Cred in viata si in faptul ca ma ajuta. Sunt in siguranta. Totul este bine.

C.M.P. : E afectata structura vietii.
N.M.G. : Sunt puternic si sanatos. Sunt bine construit.

Sterilitate

C.M.P. : Frica si rezistenta fata de procesul vietii sau inutilitatea exprimarii paternitatii/maternitatii.
N.M.G. : Cred in procesul vietii. Sunt intotdeauna in locul optim, facand exact ceea ce trebuie la momentul potrivit. Ma iubesc si ma accept.

C.M.P. : Inspaimantare. Teama de nou. Incapacitatea de a asimila ce e nou. Prea mult.
N.M.G. : Viata ma accepta. Asimilez tot ce e nou ca eveniment din orice zi. Totul este bine.

Suicid

C.M.P. : Vede viata doar in alb si negru. Refuzul de a vedea si alt drum.
N.M.G. : Traiesc in totalitatea posibilitatilor. Aici exista intotdeauna un drum nou. Sunt in siguranta.

Spasme

C.M.P. : Incordarea gandurilor pana la frica.
N.M.G. : Renunt, ma destind si inaintez. Sunt in siguranta.

Sifilis

C.M.P. : Neacceptarea ta asa cum esti.
N.M.G. : Hotarasc sa fiu eu insumi. Ma accept exact asa cum sunt.

 Boli cu litera T

C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Nutrirea unei dureri de la partener. O lovitura pentru ego-ul feminin.
N.M.G. : Constientizez ca sabloanele din mine atrag asemenea experiente. Creez doar bine in viata mea.

Tumori

C.M.P. : Credinte incorect computerizate. Incapatanare. Refuzul de a schimba vechile modele.
N.M.G. : Este usor pentru mine sa programez computerul mintii mele. Viata mea se schimba intr-o maniera pozitiva si mintea mea este acum noua.

Tromboza coronara

C.M.P. : Te simti singur si infricosat. “Nu sunt suficient de bun. Nu fac destul. N-am sa reusesc niciodata.”
N.M.G. : Sunt una cu toata viata. Universul ma sprijina in intregime. Totul este bine.

Tensiune arteriala

C.M.P. : Probleme emotionale nerezolvate de mult timp.
N.M.G. : Ma eliberez cu bucurie de trecut. Sunt in pace.

Tuse

C.M.P. : O dorinta de a spune ceva lumii: “Ascultati-ma, vedetima!”
N.M.G. : Sunt luat in seama si apreciat in cele mai pozitive moduri. Sunt iubit.

Taieturi

C.M.P. : Pedepse ce nu urmeaza propriile reguli.
N.M.G. : Creez o viata plina de recompense.

Tetanos

C.M.P. : Manie. Dorinta de a controla. Refuz de a exprima sentimentele.
N.M.G. : Am incredere in procesul vietii. Cer cu usurinta ceea ce doresc. Viata ma sprijina.

C.M.P. : Incalcarea principiului masculin. Ranirea masculinitatii.
N.M.G. : Este bine sa fii barbat.

C.M.P. : Te simti atacat de viata.
N.M.G. : Gandurile iubitoare mentin sistemul meu imunitar puternic. Sunt in siguranta pretutindeni. Sunt plin de iubire.

C.M.P. : Umilire. Nu faci niciodata ceea ce doresti. “Cand va fi si randul meu ?”
N.M.G. : .G.: Merg dincolo de vechile limitari si-mi permit sa ma exprim liber si cre

Ticuri

C.M.P. : Teama. Sentimentul ca esti privit de ceilalti.
N.M.G. : Viata intreaga ma accepta. Totul este bine. Sunt in siguranta.

Tuberculoza

C.M.P. : Te consumi datorita egoismului. Posesivitate. Ganduri crude. Razbunare.
N.M.G. : Asa cum ma iubesc si ma aprob, creez o lume pasnica si plina de bucurie pentru a trai in ea.

Torticolis

C.M.P. : Intepenire. Ganduri intepenite.
N.M.G. : Este in regula daca vad si alte puncte de vedere.



Boli cu litera U


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Incapacitatea de a auzi.
N.M.G. : Aud cu iubire.

Urticarie

C.M.P. : Iritatie din cauza intarzierilor. Manii ascunse. Mod copilaresc de a primi atentie.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Sunt impacat cu procesul vietii. Aduc pace in fiecare colt al vietii mele.

C.M.P. : Lipsa protectiei.
N.M.G. : Lumea este sigura.

C.M.P. : Frustrare. Mananci din sine. Ciuda pe un parinte.
N.M.G. : Este bine si sigur pentru mine sa cresc. Acum ma descurc cu viata mea cu usurinta si cu bucurie.

C.M.P. : Grija si vina despre dreptul tau de a merge inainte.
N.M.G. : Este dreptul meu Divin de a lua propria mea directie in viata. Sunt in siguranta. Sunt liber.

C.M.P. : Cara povara vietii. Lipsit de speranta si neajutorat.
N.M.G. : Raman linistit si liber. Ma iubesc si ma accept. Viata mi se imbunatateste pe zi ce trece.

Usturimi

C.M.P. : Retinerea in spatele buzelor a cuvintelor furioase. Frica de a le pronunta. Frustrari.
N.M.G. : Creez doar experiente pline de pace, armonie si iubire pentru ca ma iubesc. Totul este bine in jurul meu.

Umflaturi

C.M.P. : Intepenit in ganduri. Mici expresii ale urii. Credinta in uratenie.
N.M.G. : Gandurile mele curg liber si usor. Sunt iubirea si frumusetea vietii in deplina sa expresie.



Boli cu litera V


C.M.P. = cauza mentala a problemei         N.M.G. = noul model de gandire


Vertij

C.M.P. : Lucruri usoare, imprastiate. Refuz de a privi.
N.M.G. : Sunt adanc centrat si in pace in viata.

Virus Epstein – Barr

C.M.P. : Impingere dincolo de limite. Teama de a nu fi suficient de bun. Drenarea intregului suport interior. Virusul stresului.
N.M.G. : Ma relaxez si-mi recunosc valoarea. Sunt suficient de bun. Viata mea este usoara si plina de bucurie.

Viermi inelari

C.M.P. : Le permiti altora sa-ti intre sub piele. Nu te simti destul de puternic sau de curat.
N.M.G. : Ma iubesc si ma aprob. Nici o persoana, obiect sau loc nu are putere asupra mea.

Viermi lati

C.M.P. : Credinta puternica in a fi o victima si necurat. Fara speranta in fata atitudinii aparente a celorlalti.
N.M.G. : Altii reflecta sentimentul placut pe care il am fata de mine. Ma iubesc si ma aprob asa cum sunt.

Varicela

C.M.P. : Teama si tensiune. Prea sensibil.
N.M.G. : Sunt plin de pace. Am incredere in procesul vietii. Totul este bine in lumea mea.

Vaginita

C.M.P. : Manie pe partener. Vina sexuala. Pedeapsa sinelui.
N.M.G. : Iubirea mea se oglindeste peste tot. Ma bucur de propria mea sexualitate.

Varice

C.M.P. : Esti intr-o situatie pe care o urasti. Descurajare. Te simti supramuncit si supraincarcat.
N.M.G. : Sunt liber, ma misc si traiesc in armonie. Iubesc viata.

Vitiligo

C.M.P. : Te simti complet in afara lucrurilor. Nu ai apartenenta. Nu esti unul din grup.
N.M.G. : Sunt in centrul vietii si sunt total conectat cu iubirea.

Voma

C.M.P. : Respingerea violenta a ideilor. Teama de nou.
N.M.G. : Diger viata in siguranta si cu bucurie. Primesc numai ceea ce este bun.

C.M.P. : Afectarea suportului elastic al vietii.
N.M.G. : Sunt sprijinit de viata.



Boli cu litera Z


C.M.P. = cauza mentala a problemei        
 N.M.G. = noul model de gandire


C.M.P. : Senzatia ca viata plange in tine, ca e sfasiata.
N.M.G. : Sunt recunoscator fata de generozitatea vietii. Sunt binecuvantat.



REGIM DE DEZINTOXICARE CONCEPUT DE VALERIU POPA PENTRU CANCER SI STARILE PRECANCEROASE - 45 DE ZILE –


-         Dimineata la sculare: terapia cu ulei si malai
-         ora 11:00 se inghit 4 linguri de orez crud (inmuiate cu o ora inainte) cu 1/2 litru de apa
      distilata
- ora 13:00 se amesteca si se consuma urmatoarele:
- 125 gr. grau incoltit
- 1/2 kg. mere rase
- 3 linguri telina rasa
- 2 linguri radacina de patrunjel rasa
- 4 linguri sfecla rosie rasa
1 lingura miere de salcam
ora 18:00 se consuma aceeasi salata ca la ora 13:00 inlocuind merele cu pere.
Inainte de culcare cu o ora, se consuma 30 de seminte crude de dovleac si se bea o
cana de ceai de cimbrisor.
Se fac 2 clisme pe zi, una dimineata cu 2 litri de ceai de musetel si una seara, cu 2 litri
de ceai de rostopasca.
Se pun comprese cu frunze de varza, de seara pana dimineata, pe zonele afectate.

  AVERTISMENT


Terapiile si retetele naturiste prezentate in acest volum, au fost culese din medicina traditionala si au caracter informativ.
Atunci cand ele nu sunt realizate corect, pot surveni efecte contrare sanatatii. Tratamentul cu ajutorul lor se va face sub supraveghere medicala de specialitate sau sub indrumarea terapeutului cu experienta in astfel de proceduri.
Desi continutul a fost atent corectat, nu sunt excluse eventualele greseli de tipar.
Relatii suplimentare (informare - documentare) puteti obtine, in mod gratuit, de la doamna Sanda Stefan, tel.: 0745.153.875, intre orele 10:30 si 20:30, exceptand zilele de sambata si duminica.

   DEZINTOXICAREA

 

   APA VIETII
  METODA DE TERAPIE TRADITIONALA CHINEZA

Totdeauna apa a fost elementul natural, pentru om, cel mai pretios ca sursa de sanatate. In toate religiile antice, ea era simbolul purificarii. Numeroase desene rupestre demonstreaza ca omul preistoric stia sa vindece rani grave si malformatii cu ajutorul apei. Stravechea stiinta indiana prescria folosirea terapeutica a apei. In Egiptul antic se practica terapia apei. Grecii vindecau multe boli cu ajutorul apei. Majoritatea curelor lui Hipocrate aveau la baza apa. Puterea curativa a apei o intalnim si in Vechiul Testament, chiar si Iisus a implinit diverse minuni cu ajutorul ei.
Cura cu apa, pe care o vom prezenta, a trecut prin timp din China antica pana in zilele noastre si reprezinta unul dintre misterele medicinei traditionale.
Procedeul este simplu. Se bea dimineata apa pe stomacul gol. Apa trebuie sa fie filtrata si la temperatura camerei. Nu se tine niciodata la frigider. Apa se bea in prima jumatate de ora dupa trezire, zilnic si se evita orice intrerupere, mai ales in primele 21 de zile. Acest procedeu e bine sa fie continuat cat mai mult posibil. Efectele cresc proportional cu deprinderea si continuitatea practicii. Se incepe cu 1,5 litri si, in circa 2-3 saptamani, se va ajunge la cantitatea optima de 3,5 litri.
Cantitatea nu este nici exagerata, nici absurda. Atat introducerea, cat si eliminarea se regleaza dupa primele zile de practica.
Este bine ca dimineata, sticla cu apa sa fie agitata de 120 de ori cu ajutorul mainilor, astfel, apa se dinamizeaza si energizeaza, compatibilizandu-se cu corpul fizic si energetic al celui care consuma apa. Daca apa este expusa rasaritul soarelui (solarizata), isi mareste raza de actiune si rezultatele sunt mai mari.
Prin acest procedeu se reconstruieste starea de sanatate. Pentru cei considerati sanatosi, cura este considerata profilactica.
Varstnicii, hipertensivii si cei cu probleme renale se vor opri la 2-2,5 litri si vor avansa foarte lent catre aceasta cantitate.
Alimentatia ar fi bine sa fie lacto-vegetariana si mai putin sodata.
Nu se mananca seara dupa ora 19.
Se mananca dupa 3 ore de la ingerarea apei.
Pot sa apara si diverse reactii secundare, de dezintoxicare a organismului: posibile mancarimi, senzatii de oboseala, de buimaceala, umflarea picioarelor, usoara nervozitate, care vor trece de la sine odata cu continuarea procedurii. Sunt simptome de insanatosire.
Terapia poate fi facuta toata viata sau cel putin 3 luni/an, ultima luna servind la retragerea gradata din practica.
Efecte benefice si chiar miraculoase s-au inregistrat in toate bolile: cancer, afectiuni ginecologice, afectiuni ORL, migrene, hipertensiune, anemii, reumatism, paralizii, obezitate, artrita, tuse, astm, TBC pulmonar, meningita, afectiuni hepatice, hiperaciditate, colita, constipatie, hemoroizi, diabet, etc.
In cazul iradierilor, se elimina efectele primare si secundare ale tratamentului cu cobalt s.a.
Practic, apa se va bea in prima jumatate de ora de la trezire. Nu inghititi de la inceput (din prima zi) toata cantitatea; se poate ajunge treptat la 1,5 litri in prima saptamana.
Incercati sa nu intrerupeti apa nici macar o zi. Mergeti incet mai departe, nu va opriti la jumatatea drumului.
Schema practica este urmatoarea:

Saptamana   I                           II      III     IV    V     VI    VII   VIII
Cantitatea (litri)               Barbati  1,5   2      2,5   3                      3,5      Stabil
                                            Femei     0,5   1      1,5   2      2,5   3      3,5      Stabil

Incheierea practicii acestui procedeu decurge in mod invers conform schemei.
La stabilizarea dozei, se urmeaza 21 de zile minim, pentru ca rezultatele sa fie maxime.
Succes!


DEZINTOXICAREA

 

CINCI ALIMENTE MIRACULOASE

Germenii de grau, drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul

Aceste alimente sunt miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.

1.      Germenii de grau

Germenii de grau sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C.
Reprezinta un aliment echilibrant, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.
Modul de preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie, dupa ce au fost spalate, acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apa si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.
Modul de administrare este urmatorul:
- Adulti: cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Copii si batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Sugari (de la 6 luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi.
Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea partiala a amidonului.
Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat se piseaza in piulita de lemn si apoi se mesteca indelung.
Pentru bolnavi, sugari si copii mici, se face un piure in care se adauga putina miere.

2.      Drojdia de bere

Drojdia de bere este un aliment miraculos datorita combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile.
Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (lisyna, histidina, leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in cantitate foarte ridicata – ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.
100 gr. de drojdie de bere furnizeaza:
- proteine - cat 250 gr. de carne si glicogen – cat 65 gr. de paine;
- de 10 ori mai multa vitamina B1 decat painea;
- de 2 ori mai multa vitamina B2 decat ficatul;
- de 15-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea;
- de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea;
- de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau.
Modul de administrare este urmatorul:
- adulti si batrani: 1-2 linguri de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.
- copii: o lingurita de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.
Este foarte recomandata in anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice.
Prin continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor aminati pe care-i contine, joaca un rol protector pentru ficat.
Este indicata in avitaminoze B sau complexe, afectiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice, hepatite, ciroze, afectiuni renale, afectiuni intestinale.
Are actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil.
Remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales in urma administrarii de antibiotice.

3.      Patrunjelul

Modestul patrunjel este deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine la suta de grame:
- vitamina C- 150 -200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20 mg.
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.
Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare. Intarzie imbatranirea.
Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.

4.      Iaurtul
Iaurtul este usor asimilabil si constituie un adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti.
Acidul lactic din iaurt asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile intestinale. Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati ridicate.
Un pahar de iaurt constituie doza zinica suficienta si nu trebuie prelungita mai mult de 15 zile pe luna.

5.      Polenul

Este un aliment mineral care contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, 
oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenti, etc.
Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva zile.
Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului.
Dezintoxica organismul si impiedica imbatranirea prematura.
Este un bun adjuvant in terapia cancerului.
Doza zilnica normala este de 1/2 - 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai – caldute.
In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.


DEZINTOXICAREA

 
CURA CU ALOE

Este recomandata in ulcer, gripa, astm, reumatism, astenie nervoasa, dureri de cap,
scleroza, eczeme.
Inainte de a se folosi, planta nu trebuie udata timp de 5 zile.
Se foloseste 1,5 kg. de planta, in varsta de 3-5 ani, care se trece prin masina de tocat.
Se aduga 2,5 kg. de miere de mai si 3,5 kg de vin rosu natural de 14-18 grade.
Toate se pun intr-un borcan de sticla si se aseaza intr-un loc racoros si intunecos, timp
de 5 zile.
Dupa acest timp se ia, in primele 7 zile, cate o lingurita, de 3 ori/zi, cu 2 ore inainte de
masa.
Dupa cele 7 zile, se va lua cate o lingurita, de 3 ori /zi, cu o ora inainte de masa.
Durata minima a unei cure cu aloe este de 2-3 saptamani. In timpul tratamentului se
exclud din alimentatie laptele si ouale.
Se consuma cat mai multe supe si fructe dulci intre mese.
Iaurtul va fi admis doar in cantitati mici.


DEZINTOXICAREA
 

TERAPIA CU TARATE

- Se fierbe un pahar de tarate de grau sau de secara in 2 litri de apa, la foc mic, timp de 30 de minute. Se adauga 200 gr. de miere si se fierbe totul inca 5 minute.
Se pastreaza la rece. Se consuma cate o jumatate de pahar de amestec, de 2 ori pe zi. Tonifica organismul aflat in convalescenta.
- Fierte in vin, taratele ajuta la indepartarea unor eruptii de pe cap. Se vor face spalaturi zilnice.
- Se bea apa de tarate, incalzita, care ajuta in tratarea unor boli de gat, a laringitelor, faringitelor si tusei.
- Furunculii si cosurile pot fi vindecate prin aplicarea de comprese obtinute din tarate calde, stropite cu otet.
- In cazul afectiunilor renale este bine sa se consume de 3 ori/ zi, inainte de masa, cate o lingurita de tarate incinse, amestecate cu aceeasi cantitate de miere.
- In caz de inflamare a splinei, se va opari un pahar de tarate cu putina apa, aplicandu-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuata pana la insanatosire.
- Se fierb tarate de grau pana la obtinerea unei paste dense. Se infasoara intr-o panza de bumbac, avand grija sa nu fie prea fierbinti. Se aplica pe ganglionii limfatici umflati. Se infasoara cu un sal de lana.
Compresa se aplica de 3-4 ori/zi. Tratamentul se tine 5-6 zile, pana la retragerea umflaturilor, taratele fiind inlocuite cu altele noi, zilnic. In locul lor poate fi folosit si orez fiert.


DEZINTOXICAREA
 

BENEFICIILE VINURILOR MEDICINALE

Vinul de tarhon – recomandat in caz de balonari si dureri reumatice.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de 30 gr. frunze de tarhon si 1 litru de vin alb de tara.
Se spala frunzele cu apa rece si se pun la uscat. Se maruntesc, se pun intr-o sticla
impreuna cu vinul si se lasa la macerat 9 zile. Se strecoara.
Se iau zilnic cate 25 ml. de vin de tarhon, de 3 ori/zi, inainte cu 15 minute de fiecare
masa.

Vinul de patrunjel – recomandat in caz de oboseala, icter, bronsita, afectiuni renale si
febra.
Se pun la fiert pe foc mic, timp de 10 minute: o legatura de patrunjel verde tocat cu
codite cu tot, 1 litru de vin alb si 2 lingurite de otet din vin.
Se strecoara si se adauga 300 gr. miere. Se amesteca bine, apoi se pune in sticlute
inchise ermetic cu dop.
Se iau zilnic, cate 3 lingurite, de 3-4 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de pere – recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita.
Se taie 500gr. de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert intr-un vas de inox 1 litru
de vin alb. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand volumul scade
la jumatate. Se strecoara dupa racire.
Se iau cate 25 de ml., dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun.

Vinul de prune uscate – recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, nefrita,
reumatism.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de: 300 gr. prune uscate (neafumate), 1 litru de vin
rosu, 1 plic de zahar vanilat, 50 ml rachiu si 120 gr. zahar (de preferat, brun).
Se pun toate ingredientele la macerat, timp de 3 saptamani, intr-un borcan.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.

Vinul de menta – recomandat in caz de tulburari digestive, palpitatii, tulburari nervoase,
paraziti intestinali.
Se infuzeaza 25 gr. frunze de menta, timp de 15 minute, in 500 ml de apa clocotita. Se
strecoara si se amesteca ceaiul cu 500 ml de vin alb si 20 gr. de miere. Se amesteca cu
o lingura de lemn, se acopera vasul si se lasa la macerat timp de 40 de zile. Se
filtreaza.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.

Vinul de marar – recomandat in astm, aerofagie, tulburari nervoase, impotenta,
insuficienta ovariana.
Se pun la macerat timp de 10 zile, intr-un litru de vin rosu: 50 gr. seminte de marar, 20
gr. seminte de anason, 100 gr. zahar, 25 ml rachiu.
Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau zinic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa, cu 15 minute.

Vinul de afine – recomandat in ateroscleroza, constipatie, colita, insuficienta biliara,
diabet, diare.
Se fierb, la foc mic, 500 gr. afine cu 2 pahare apa, timp de 15 minute. Se adauga 1 litru
de vin rosu si se prelungeste fierberea cu inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se
filtreaza. Se imbuteliaza.
Se iau cate 25 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de ceapa – recomandat in astenie, tulburari de circulatie, retentie de urina,
parazitoza.
Se lasa la macerat, timp de 8 zile, 5 cepe tocate marunt, 100 gr. miere intr-un litru de vin
alb.
Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de coacaze – recomandat in artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala,
menopauza.
Ingrediente necesare: 1,5 kg. coacaze, 1 litru de vin rosu, 450 gr. zahar.
Se strivesc coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, la rece. Se
filtreaza printr-o panza fina. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la
fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.

Alta varianta: Se pun la macerat, timp de o luna, 200 gr. coacaze, 1 litru vin alb, 50 ml.
rachiu, 100 gr. zahar. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de grapefruit – recomandat in anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Ingrediente: sucul de la 2 grapefruituri, 1 litru de vin alb, 200 gr. zahar, 50 ml. rachiu.
Se amesteca ingredientele si se lasa la rece, la macerat, timp de 2 saptamani. Se
filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de ienupar – recomandat in ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale,
cistite, dezintoxicare.
Ingrediente: 50 boabe de ienupar, 1 litru vin rosu, 50 ml. rachiu.
Se sparg (piseaza in piulita de lemn) boabele de ienupar si se pun la macerat in vin si
rachiu, timp de o saptamana. Apoi, se pune pe foc amestecul si se lasa sa fiarba 5
minute. Se lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de mure – recomandat in tulburari gastrice si intestinale, dureri de gat, afectiuni
ovariene.
Ingrediente: 1 kg. mure, 1 litru apa, 1/2 litru de vin alb, 300 gr. zahar.
Se zdrobesc murele si se pune totul la macerat 15 zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de piersici – recomandat in constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
Ingrediente: 2,5 kg. piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 gr. zahar, 4 migdale
amare, 7 gr. drojdie de bere uscata.
Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Apoi,
se fierbe amestecul 15 minute. Dupa se s-a racit, se toarna peste el vinul alb si
coniacul. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 de zile.
Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de portocale – recomandat in anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate
sanguina, tulburari intestinale.
Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 litru vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara,
100 gr. zahar, 50 ml. rachiu.
Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si
rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreza si se
imbuteliaza. Se foloseste dupa 2- 3 luni.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de nuci – recomandat in anemie, diaree, eczeme, guta, reumatism.
Ingrediente: 350 gr. frunze de nuc, 1 litru vin rosu, 1 baton de scortisoara, 100 gr. zahar,
25 ml. rom.
Se pun toate ingredientele la macerat, timp de o luna. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


DEZINTOXICAREA
 

ZAHARUL INVERTIT

Zaharul tos este toxic pentru organism.
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
- 1 kg. zahar tos;
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata);
- o lingurita rasa de sare de lamaie;
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului).
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal).
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca.
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului.
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri.
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon.
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).

RETETE TRADITIONALE

CANCER

Cancer, metastaze, SIDA

Se face un amestec din urmatoarele ingrediente:
- 200 gr. radacina de brusture (Arcticum lappa)
- 450 gr. iarba de macris (Rumex acetosella) maruntita
- 30 gr. radacina de revent turcesc pisata (Rheum palmatum)
- 115 gr. scoarta de ulm cu coaja neteda pisata (Ulmus fulva)
Se pun la fiert 7,7 litri de apa distilata intr-o oala de otel inoxidabil. Dupa ce apa a dat in clocot, se pune o cana din amestecul de plante si se lasa compozitia sa fiarba 10 minute, la foc mic, cu capac (restul de plante se depoziteaza intr-un loc uscat, intunecat si racoros).
Se lasa oala inchisa timp de 12 ore, apoi se aprinde aragazul la foc mic si se incalzeste pana aproape de fierbere. (nu se lasa mixtura sa dea in clocot). Se stinge focul si se filtreaza lichidul de 2 ori, prin vata, intr-o alta oala din otel inoxidabil.
Se toarna lichidul fierbinte in sticle sterilizate, strangand bine capacele. Se lasa la racit si se strang din nou capacele. Se pastreaza la frigider.
Se iau 4 linguri de solutie, dimineata pe stomacul gol. Se poate manca dupa 5 minute. Seara la culcare, se iau inca 4 linguri dupa cel putin 2 ore de la ultima masa.
Daca aveti ulcer, solutia trebuie diluata cu o cantitate egala de apa distilata.
Se face tratamentul cate 21 de zile pe luna, pauza 7 zile si se reia pana la 6 luni.
Preparatul nu are efect daca se fac citostatice.

Cancer, scleroza, boli cardiovasculare, boli renale, dezlipire de retina
Se maruntesc si se pun intr-un vas 5 linguri de cetina (muguri verzi, mai mari). Se toarna deasupra 1/2 litru de apa si se fierbe amestecul 10 minute, la foc mic. Se infuzeaza peste noapte, la cald (intr-un termos) si se bea in cursul zilei urmatoare, in loc de apa.
Aceasta fiertura poate fi consumata fara restrictii de timp si nu are contraindicatii.

Cancer de piele cu leziuni extinse
Se aplica pe piele, o jumatate de ora, o compresa imbibata cu o combinatie de tinctura de arnica si tinctura de marul-lupului, in proportii egale. Dupa 2 ore de la inlaturarea compresei, se unge zona afectata cu tinctura de propolis. Tratamentul se aplica cel putin o data pe zi.

Cancer
Se administreaza timp de o luna, de 3 ori pe zi, inainte de masa, cate o lingura de ulei de masline presat la rece cu 1/3 lingurita suc de usturoi proaspat.

Cancer ovarian, cancer la san
- Se beau in fiecare zi 4 cani de ceai de napraznic, lingura cu lingura.
Ceaiul se prepara astfel: o mana de frunze si flori de napraznic uscate, nemacinate, se pun in 250 ml. apa rece la inmuiat, de seara pana dimineata (se va folosi apa plata, nu apa de la robinet). Dimineata, se filtreaza maceratul, iar planta ramasa se opareste cu 250 ml apa. Dupa ce se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, aceasta infuzie se filtreaza. La sfarsit, se combina maceratul cu infuzia racita.
Se beau 4 cani pe zi din acest ceai (pentru ceaiul pentru o zi se dubleaza cantitatile) pe stomacul gol, inghititura cu inghititura ( se recomanda a se bea cu lingura, pe parcursul zilei).
- Se consuma in paralel, 200 ml suc de sfecla rosie pe zi si se mananca numai hrana vegetariana.
- In fiecare zi se pune pe san, timp de 3 ore, o cataplasma cu radacina de tataneasa si iarba de rostopasca obtinuta astfel: cele doua plante maruntite se amesteca, adaugandu-se apa calduta, pana formeaza o pasta moale; aceasta pasta se aplica, invelita in tifon, pe locul afectat.

Cancer de piele
Se rasnesc si se amesteca urmatoarele plante: brusture 1 lingurita, coada-calului 2 lingurite, trei-frati-patati 2 lingurite, urzica 1 lingurita. Se pun la inmuiat in 1/2 litru de apa rece de seara pana dimineata. Se filtreaza si se pune maceratul deoparte, iar plantele care raman dupa filtrare se fierb 30 minute, la foc mic, in 1/2 litru apa. Se combina apoi maceratul cu decoctul racit si se pastreaza la rece. Se bea, de 4 ori pe zi, cate o jumatate de pahar, inainte de masa.

Cura cu ulei de floarea soarelui si vodca in tratarea tumorilor canceroase
Intr-un pahar, se amesteca cu lingurita, 35-40 ml ulei de floarea soarelui nerafinat (presat la rece) cu 35 ml vodca, pana se obtine o masa omogena. Se bea imediat, pana cand nu se sedimenteaza.
Acest medicament se ia, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de masa, 10 zile consecutiv. Urmeaza o pauza de 5 zile. Tratamentul se face de 3-5 ori (cate 10 zile) cu pauze de 5 zile, pana la disparitia tumorilor. Cei grav bolnavi, cu forme severe de cancer, vor lua medicamentul de 3x10 zile cu pauze de 21 de zile.
Nu se scot din alimentatie albuminele, pentru ca actiunea produsului este mai slaba fara ele.
In cursul tratamentului si in pauze, nu trebuie sa se aplice chimioterapie, iradieri, rostopasca, urinoterapia.
Se beau ceaiuri usor diuretice si apa plata.
Practica tratamentului cu ulei de floarea soarelui arata ca intr-o luna si jumatate-doua luni, tumorile primare de dimensiuni mici dispar. Cazurile mai grave necesita o durata mai mare de tratament, pana la 6-8 luni.
Daca ati inceput tratamentul, nu trebuie sa-l abandonati dupa o zi-doua; abia din a treia zi celulele canceroase incep sa moara. Se pot accentua durerile in focarele bolnave. Dupa cateva zile, totul se va reglementa. Este posibil sa apara scaun diareic cu intensificarea starii de slabiciune. Sunt reactii normale, de purificare a organismului.
Cine a facut chimioterapie si radioterapie, trebuie sa astepte o luna pana la inceperea acestui tratament.
Acest medicament elimina numai tumorile canceroase.
La acest tratament nu reactioneaza mioamele, masteopatiile, fibroamele.

Cancer, leucemii
Se pun la macerat 15 zile urmatoarele: 3 litri zer de lapte de vaca, 1 gram drojdie de bere, 10 castane taiate in jumatati, 1 pahar miere. Se filtreza. Se pastreaza la rece.
Se beau 4 pahare pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Leucemie
- Se consuma zilnic 75-100 ml. suc din radacini de nalba de padure.
- Se bea zilnic un litru de decoct din boabe de grau, porumb, ovaz, secara si mei.

Leucemie - la copii
Se piseaza fructe uscate de nalba de padure si se amesteca cu ranza uscata de miel. Se ia din acest amestec, cu putina apa, cate o lingurita, de 2 ori pe zi.

Leucemie
Se consuma:
- 200 ml suc de sfecla rosie, pe zi
- 300 ml suc de morcov + mar, pe zi
- 1 litru de ceai de napraznic, pe zi (preparat ca la reteta
anterioara de la “cancer ovarian, cancer la san”) si un litru de ceai de coada-calului, troscot, urzica si sunatoare, in parti egale ( 4 lingurite de amestec la un litru de apa clocotita, infuzat 15 minute).
- Regim sever vegetarian.

Tumori
Se prepara alifia de vasc.
Boabele albe, proaspete ale vascului se amesteca cu untura curata, zdrobindu-se bine cu furculita.
Se pastreaza la rece. Se aplica, de 2 ori pe zi, pe zonele respective. Alifia este foarte buna si pentru degeraturi.


APARATUL CIRCULATOR
(VASE DE SANGE, SANGE, INIMA, BOLI DE CIRCULATIE)


Arterita obliteranta
- Intr-un litru de apa rece se pun la macerat 8 capatani de usturoi pisat. Dupa 2 ore, se poate consuma.
Se iau zilnic 7-10 linguri de macerat. Se strecoara cat se bea o data.
- Se pun la macerat in 750 ml alcool de 38-40 grade urmatoarele plante: 10 gr. aloe, 5 gr. rasina de brad, 2 gr. sofran, 10 gr. flori de salcam, 10 gr. foi de dafin, 10 gr. troscot, 10 gr. gentiana, 10 gr. frunze de frasin, 4 gr. fenicul, 5 gr. radacina de scaiete, 10 gr. angelica, 10 gr. boabe pisate de ienupar.
Sticla se pune aproape de o sursa de caldura, timp de 14 zile si se agita zilnic.
Se strecoara prin tifon dublu si solutia se pune in sticlute mici, de culoare inchisa.
Se ia cate o lingurita in jumatate de pahar cu apa, inainte de mesele principale (de 3-4 ori pe zi) cu 20 de minute.
Se tine regim lacto-vegetarian.
Se beau 2 litri de ceai/zi (salvie+coada-calului).

Boli de inima, insuficienta cardiaca
Se foloseste tinctura din fasole verde.
Se lasa la macerat timp de 7 zile: 20 gr pastai uscate si maruntite in 100 ml alcool de 38-40o. Se iau cate 100 picaturi de tinctura, diluate intr-un pahar cu apa, de 4 ori pe zi.

Circulatie deficitara a sangelui
Dimineata, pe stomacul gol, se beau 200 ml de suc, pe zi, din care: 100 ml suc de mere si 100 ml suc de pere, timp de 45 zile.

Imbunatatirea circulatiei sanguine
Se utilizeaza sucul rezultat din 2 morcovi, 2 catei de usturoi si o radacina de patrunjel, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de 10 zile.


Hipertensiune arteriala
Se face un amestec din: 2 cesti apa, 16 catei de usturoi taiati marunt, 2 linguri de otet de mere si 3 linguri de miere. Se fierbe totul la foc mic, 1/2 ora.
Se iau cate 3 linguri , de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Hipertensiune, dizenterie
150 gr. boabe de paducel se pun de seara pana dimineata in 600 ml apa rece. Se fierb 3 minute inainte de consumare, se strecoara si se bea cald. Tratamentul dureaza o luna.

Hipertensiune
·  Se pune intr-un pahar o lingura de malai. Se toarna peste el apa fiarta pana la umplerea paharului si se lasa astfel, de seara pana dimineata, cand se bea aceasta apa, pe stomacul gol, avand grija sa nu se tulbure malaiul depus pe fundul paharului.
·  Se fierb 10 minute, 150 gr. paducel boabe in 4 cani de apa. Se consuma intreaga cantitate intr-o zi.
·  In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se inghite un catel de usturoi (nu se mesteca), de marime medie cu putina apa.
·  Se lasa la macerat, timp de 10 zile, 100 gr. praz tocat marunt intr-un litru de vin alb, curat.
Se bea cate un paharel (50 ml) in fiecare dimineata, dupa micul dejun.
Acest vin este bun pentru toate bolile de inima.

Hipertensiune, ateroscleroza, obezitate
Se prepara un amestec din: 10 gr. usturoi, 20 gr. fructe de paducel, 20 gr. radacina de valeriana, 20 gr. fructe de coacaz negru si 10 gr. de vasc, care se macina foarte bine.
Se iau cate 5 gr/zi, sublingual, timp de 5 minute, apoi se inghit cu putin ceai. Tratamentul se face 21 de zile, 10 zile pauza, dupa care se poate relua.

Hipotensiune
Se amesteca 350 gr de usturoi bine pisat cu sucul de la 24 de lamai, fara seminte. Se lasa 24 de ore la macerat, intr-un borcan acoperit cu tifon.
Se pastreaza la rece si se agita bine inainte de fiecare intrebuintare.
Se ia cate o lingurita de macerat in jumatate de pahar cu apa, numai seara, cu 15 minute inainte de cina.
Tratamentul dureaza o luna, 10 zile pauza, dupa care se poate relua.

Probleme de circulatie (maini si picioare reci)
- bai fierbinti cu sare de mare iodata:
• pentru picioare: 5 litri de apa + 1 kg sare de mare iodata
• pentru maini: 2 litri de apa + 1/2 kg de sare de mare iodata
bai locale cu extract de nalba – se lasa la macerat de dimineata pana seara 200 grame nalba in 3 litri de apa. Seara, se incalzeste si se sta 30 de minute in apa. bai alternative in doua vase cu apa, unul incalzit la 20oC si celalalt la 45oC. Se fac de 5-6 ori pe zi. Nu se iese in frig. Dupa iesirea din vase, se acopera mainile si picioarele cu o panza de finet. cataplasme pe talpa piciorului cu radacina de ghimbir, in amestec cu faina de mustar. Daca pielea este mai sensibila, locul se unge in prealabil, cu crema de galbenele.
-         cataplasme cu bitter suedez. cataplasme cu varza cruda si hrean ras.Se beau zilnic 2-3
cani de ceai de paducel si talpa gastii, cu rol vasodilatator.
Dupa aceste bai si cataplasme, se imbraca gros si se merge la culcare.

Tahicardie
Se toaca marunt 1/2 kg. lamai si se amesteca cu 1/2 kg miere si cu 21 samburi (miez) de caisa pisati.
Se ia din acest amestec, dimineata si seara, cate o lingurita, pe stomacul gol.

Ulcer varicos
3 pumni de frunze de scaiete (Centaurea bendicta) se fierb intr-un litru de vin rosu de tara, 15 minute, dupa care se adauga 250 gr. slanina (sau osanza) de porc si se mai fierb 10 minute. Se strecoara fierbinte si se adauga putina faina de grau, amestecand tot timpul cu o spatula, pana cand compozitia ajunge la consistenta unui unguent. Aceasta, se pune peste ulcere, de 2 ori pe zi, cate 3-4 ore.

Varice, circulatie periferica slaba, congestii pelviene sau prostatice, congestie cerebrala, ateroscleroza
Se amesteca 600 ml suc de ceapa strecurat cu 300 gr. miere de albine. Se pastreaza la frigider.
Se iau cate 50 gr., inainte sau in timpul meselor principale, timp de o luna cu pauza o saptamana, apoi se poate relua.
Preparatul nu se tine mai mult de o saptamana la frigider sau 2 zile la temperatura camerei, deoarece devine toxic si nu mai este recomandata utilizarea lui.
Produsul este contraindicat celor care sufera de diabet, ulcer, gastrita.

Varice
Se pun intr-un vas nuci verzi pana la jumatate, apoi se umple vasul cu ulei de masline.
Totul se lasa la macerat , la soare, 40 de zile.
Se ung zonele cu varice cu acest ulei.
Se aplica pe varice plaman de porc taiat in felii. Se face un pansament si se pastreaza toata noaptea. Se repeta 10 seri la rand.



APARATUL LOCOMOTOR
(OASE, REUMATISM)


Artrita reumatoida (dureri artritice)
Se inghit cate 5 gr. de ghimbir proaspat sau o lingurita de ghimbir pisat, in mancare sau dizolvat in apa sau ceai, de 3 ori pe zi.

Artroza
  Se beau 4 cani/zi dintr-un decoct de coaja de salcie. Se fierb 2 linguri de coaja de salcie la o cana cu apa, 15 minute.
- Se fierb 150 gr. de radacina de telina intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Se bea cate o cana/zi din acest decoct.
- Se inghit 2 catei mici de usturoi/zi dimineata pe stomacul gol, timp de 3 luni.
  Se face o tinctura din 6 plante, in parti egale: coada soricelului, cimbrisor, ienupar, coaja de salcie, lavanda, papadie.
Se umple o sticla cu plante peste care se toarna alcool de 40 de grade. Se lasa la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Se filtreaza si se imbuteliaza in sticle mai mici, de culoare inchisa.
Se iau cate 40 de picaturi, de 2 ori/zi, intre mese, intr-o lingura cu apa.

Boli ale articulatiilor
- Cataplasme cu un strat gros de argila timp de o ora, de 3-4 ori/ zi.
- Cataplasme cu terci din cartofi cruzi, ceapa taiata marunt si seminte de in fierte, cate o ora, de 3-4 ori/zi.
- Cataplasme cu mustar: se face o pasta ca un aluat din faina de mustar negru amestecata cu apa calduta.
- Bai de sare, 2 kg. sare grunjoasa in cada de baie, timp de 20 minute.

Ciocuri pe coloana, lombosciatica
- Se prepara alifia de sanziene astfel: se pun la macerat, timp de 12 ore in 30 ml alcool sanitar, 20 gr planta uscata de sanziene, bine maruntita. Borcanul se inchide ermetic. Se adauga 200 ml ulei de masline si se fierbe in “bain-marie” timp de 3 ore. Se agita din timp in timp, borcanul. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza.
Dupa filtrare, se pune lichidul intr-un vas, pe foc mic, se adauga 50 gr ceara de albine si se amesteca continuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara.
- Se prepara o tinctura din urmatoarele plante: 70 gr. marullupului, 10 gr. ghimbir, 10 gr. tataneasa, 10 gr. cimbru. Se pun toate plantele intr-un borcan si se adauga 500 ml alcool sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Cu aceasta tinctura, se pun comprese pe zonele afectate, de seara pana dimineata.

Dureri lombare, reumatism
- Se face o tinctura de ardei iute. Se pun intr-o sticla 15 gr. de ardei iute taiat marunt cu cutitul, peste care se toarna 100 ml de alcool de 70 grade si se tine solutia la soare, timp de 7 zile (sau dupa soba, sau pe calorifer), agitandu-se zilnic. Cu acest macerat se fac frectii pe locul dureros, de 3 ori pe zi. Trebuie sa va spalati bine pe maini dupa ce folositi preparatul.
- Se beau 3 cani/zi de decoct din coaja de salcie: 2 linguri coaja, fierte intr-o cana cu apa, timp de 10 minute.

Dureri reumatice
Se lasa la macerat 7-9 zile si se agita din timp in timp, urmatoarele: 500 ml spirt medicinal, 2 lingurite sare de lamaie si doua lingurite sare de bucatarie. Se frectioneaza zonele dureroase.
  Se prepara o tinctura din untul pamantului.
Se curata bine o radacina de untul pamantului, se rade si se introduce intr-o sticla de 1 litru. Se completeaza cu alcool pana la umplere. Se lasa la macerat o saptamana in sticla bine inchisa, agitand-o de cateva ori pe zi. Se filtreaza cu stoarcere si se pune acest macerat in sticlute mici, de culoare inchisa.
Se frectioneaza locul dureros.
- Se umple o sticla cu flori de salcam, peste care se toarna petrol (titei de sonda). Se inchide bine si se ingroapa sticla in pamant, timp de o luna.
Se ung locurile dureroase cu acest preparat.

Dureri articulare
Se amesteca 50 gr de tamaie pulbere cu 50 ml otet de mere. Se imbiba o bucata de vata cu acest amestec si se aplica pe locul bolnav. Procedura se repeta 3 seri la rand.

Dureri de spate
Se unge spatele bolnav cu miere de albine, apoi se maseaza energic, pana la resorbtia mierii. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia durerii.

Gonartroza
Intr-o sticla de 1 litru cu gura larga, se introduc urmatoarele componente: boabe de tuia (arbore ornamental din familia bradului, care creste in parcuri si face niste fructe verzi si rotunde, carnoase si brobonate, cu miros puternic de rasina), sare grunjoasa si spirt. Mai intai se umple jumatate de sticla cu boabe de tuia, peste care se pune sare grunjoasa ce trebuie sa ocupe cealalta jumatate a recipientului. Deasupra, se toarna 1/2 litru spirt medicinal. Amestecul se pastreaza la loc intunecos si racoros, timp de 4 saptamani, timp in care sticla se agita zilnic. Se formeaza o solutie consistenta, care se aplica pe genunchi, sub forma de comprese, in fiecare dimineata si seara, cel putin 2 ore, pana se termina sticla. Se face pauza o saptamana, apoi se repeta.

Lumbago
- Se bea 1 litru de ceai de soc/zi.
4 linguri de soc se infuzeaza 15 minute, intr-un litru de apa clocotita.
- Se frectioneaza zona afectata cu untura amestecata cu usturoi pisat.

Reumatism
Se consuma zilnic salata de telina (200-250 gr.)

Reumatism articular
Se introduc intr-o sticla de 1,5 litri urmatoarele: o cana de ulei de floarea soarelui presat la rece, o cana si jumatate de hrean ras si gaz pana la umplerea sticlei. Se lasa la macerat 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Se strecoara si se foloseste la masajul zonelor dureroase.



ORGANELE DE SIMT
(GURA, NASUL, OCHII, URECHEA, PIELEA)


Alopecie
- Se rade fin o bucata de radacina proaspata de ghimbir si se incalzeste usor. Se intinde pe cap si se acopera cu o boneta timp de 30 de minute, dupa care se spala. Se repeta procedeul zilnic.
- Se face suc din ghimbir. Se adauga alcool de 70 de grade: o parte suc la 10 parti alcool.
Se inmoaie un tampon de vata in solutie si se maseaza locul. Dupa o jumatate de ora, capul se clateste cu apa calduta.

Arsuri
  Se ung zonele afectate cu ulei de usturoi (se procura de la Plafar capsule cu ulei de usturoi).
  La arsura proaspata se pune lapte acru.
  Se unge cu albus de ou sau unt proaspat.
  Se unge cu ulei de masline si apa de var.
  Se rasnesc boabe de fasole pestrita; praful se pune pe arsura, dupa ce a fost spalata cu ceai din matase de porumb.
  Se unge cu untura (rece).
  Se unge cu o alifie din unt cu galbenus de ou.
  Se pune drojdie de bere pe arsura.


Arsuri ale pielii si furuncule (reteta terapeutei Iulia Tunaru)
Se amesteca 3 parti miere cu o parte faina de grau. Se panseaza si se schimba pansamentul la 10 ore, spalandu-se cu ceai de musetel si patlagina (infuzie 2 linguri musetel + 2 linguri patlagina la un litru de apa).

Buze crapate si uscate
Se tamponeaza buzele, de 3 ori/zi, cu tinctura de propolis. Dupa o ora, se ung cu alifie de propolis.

Cangrena
Se impacheteaza piciorul intr-o punga cu miere.
Plagile deschise si erizipelul se ung cu miere.
Mierea trebuie sa fie pura si neprocesata la caldura.

Ceai de baut pentru psoriazis
Se face un amestec din: 10 gr stejar, 30 gr salcie, 40 gr nalba, 20 gr salvie, 20 gr coji (frunze) nuci, 30 gr rostopasca, 50 gr urzica, 30 gr ventrilica, 30 gr galbenele si 20 gr coada-soricelului.
8 lingurite din acest amestec la 2 litri de apa se clocotesc de 3-4 ori si se infuzeaza 3 minute.
Se bea, inghititura cu inghititura, pe parcursul zilei.

Dishidroza
- Se spala bine mainile cu urina proprie proaspata, de 3 ori pe zi, apoi se lasa sa se usuce fara a fi sterse.
- Se ung mainile cu crema de galbenele.
- Se umezeste pielea cu apa si se presara praf de sulf.

Dureri de urechi
Se introduc in urechi tampoane imbibate in ulei de usturoi. Durerile inceteaza in 15 minute.


Dopuri de ceara in urechi
Intr-o ceapa se face o scobitura in care se pune o lingurita de seminte de chimen. Se acopera cu alta bucata de ceapa si se baga in cuptorul incins, 10 minute. Se scoate ceapa fierbinte si se stoarce sucul.
Se pun in ureche cateva picaturi din acest suc si se acopera cu un tampon de vata. Se repeta, de 2 ori/zi, pana la disparitia dopului.

Eczeme
Se ung zonele afectate cu ulei de masline presat la rece, sterilizat timp de 1 ora in “bain-marie”.

Escara
  Se face o pasta dintr-o lingurita de faina de seminte de in, un galbenus de ou de tara si o lingurita de ulei de masline presat la rece. Se aplica pe escara.
Se sterg marginile escarei cu suc (sau ceai concentrat) de patlagina.
Se schimba din 8 in 8 ore.
Aceasta pasta se poate aplica si pe furuncule.
  Se pune pe zona afectata o cataplasma cu usturoi ras pe razatoarea mica si ulei de masline. Se lasa 2 zile. Apoi se unge cu alifie de tataneasa, timp de o saptamana.

Febra
Se bea un decoct din 25 gr. frunze uscate de prun fierte intr-un litru de lapte, timp de 10 minute.

Hipoacuzia
Se pune cate o picatura de suc de usturoi in ureche, de 3 ori/ saptamana. Pe masura ce starea sa se amelioreaza, se foloseste o data la o saptamana.

Infectii ale unghiilor, furuncule, arsuri, taieturi
Se face o alifie din ceara de albine si ulei de floarea soarelui presat la rece, topite si amestecate in “bain-marie”. Cicatrizarea si vindecarea sunt rapide.

Inflamatie a picioarelor
Se prepara comprese dintr-un amestec de ceara, ulei de masline si apa, incalzite “in bain-marie” si se aplica pe zonele afectate.

Micoza in urechi
Se sterg urechile cu betisoare de urechi cu gaz dublu distilat, de 2 ori/zi.

Micoze (ciuperci) ale pielii (reteta terapeutei Iulia Tunaru)
Se sterg locurile afectate cu o solutie din ceai de pelin, in care se adauga tinctura de propolis (20 picaturi la 100 ml ceai). Dupa 10 minute, se unge cu miere poliflora, dupa 3-4 ore se clateste cu aceeasi solutie. Se repeta de 3-4 ori/zi.

Micoza la unghia unui deget al mainii
Se ia un ardei iute, i se scoate codita, se curata de seminte si se umple cu tuica tare. Se introduce degetul bolnav in ea. Se fixeaza cu un bandaj si se tine astfel peste noapte. Se repeta zilnic.

Miopie
In fiecare dimineata, se tine sub limba 1 gr. de laptisor de matca, pana se dizolva.
Se iau cate 3 lingurite de polen, cu 30 de minute inainte de cele 3 mese principale.
Seara, inainte de culcare, se pune miere in ochi - o picatura de miere de salcam fluida.
Se face tratamentul 3 luni cu pauza o luna, dupa care se reia, daca mai este nevoie.

Monturi
Pe o bucata de vata se presara tamaie pisata care se stropeste cu otet. Se aseaza pe mont si se tine peste noapte. Se repeta zilnic.

Matreata
Se amesteca foarte bine: 2 linguri otet de mere sau sucul de la o lamaie, 2 linguri apa distilata si 2 linguri ulei de masline presat la rece.
Cu aceasta solutie, se maseaza usor pielea capului, se lasa 20 de minute, dupa care se spala parul cu un sampon pentru copii. In sampon se introduc 20 de aspirine pisate. Inainte de aplicarea samponului, se clateste parul cu apa calda.

Parodontoza
Se maseaza gingiile, de 3 ori/zi, cu ulei de masline presat la rece.

Pentru intarirea radacinilor si cresterea parului
Se frictioneaza la radacina cu ulei de ricin. Procedura se aplica seara, inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte. A doua zi, dimineata, se spala bine parul si pielea capului. Tratamentul se face de 3 ori pe saptamana, pana se obtine rezultatul dorit. Apoi, pentru intretinere, se poate aplica tratamentul de 2 ori pe luna.

Psoriazis
  Se prepara un unguent din: 1 litru de ulei din germeni de porumb sau 1 litru de ulei de masline presat la rece, 50 ml alcool 48-50o, 500 gr. ceara de albine, 50 gr. radacina de brusture si 50 gr. de flori de arnica.
Se rasnesc florile de arnica si radacina de brusture.
Peste pulberile de plante, se toarna 50 ml alcool si se lasa 10 minute. Peste acestea, se toarna uleiul si se fierbe intregul amestec in “bain-marie”, timp de 3 ore. Se indeparteaza amestecul de pe foc si se lasa 12 ore, dupa care, incalzindu-l din nou, se stoarce printr-o panza deasa. Uleiul astfel obtinut se pune intr-o sticla, la frigider, lasandu-l la decantat pana a doua zi. Se strecoara din nou uleiul, se pune la fiert in “bain-marie” adaugandu-se ceara de albine, pana cand aceasta se topeste. Dupa aceea, se ia preparatul de pe foc si se amesteca, cu o spatula de lemn, pana la racire, pentru a nu se solidifica in straturi. Se toarna in cutiute mici care se tin la rece.
Dupa fiecare baie va ungeti corpul cu aceasta alifie.
Daca unguentul a iesit prea tare, se mai adauga ulei, daca e prea moale, se mai adauga ceara.
Pentru a fi si mai eficient, se mai poate adauga odata cu ceara 50 gr. rasina de brad sau propolis brut.
  Crema din 50 gr. osanza de porc + 5 gr. suc proaspat de rostopasca, sau
  Crema din 50 gr. osanza de porc + 5 gr. suc proaspat de nalba.
  Se fac bai cu ceai de coada-calului, nalba, cimbru si pelin.
  Se spala zonele afectate cu ceai de pelin si se ung cu ulei de seminte de in presat la rece sau ulei de ricin.
  Intern: regim lacto-vegetarian.
  Extern: bai cu zer de lapte sau, in locurile unde exista rani mai adanci se pun cataplasme cu branza proaspata (nesarata) care se tin de la 6 ore pana la 2 zile. Acest tratament face sa dispara toate ranile, lasand pielea elastica si fara cicatrice.
Zerul se obtine dintr-un litru de lapte nefiert in care se pune sucul de la o jumatate de lamaie. Se lasa 24 de ore, apoi, se strecoara. In circa 30 de zile dispar toate ranile psoriazice. Ranile localizate pe cap, se vor unge cu ulei de ricin sau ulei de seminte de in.

Pistrui
Se tamponeaza pistrui zilnic, de cateva ori, cu suc proaspat de castravete.

Riduri (prevenire si atenuare)
  Se pun la macerat 50 gr. coji de gutuie maruntite intr-un litru de tuica curata de cca. 45o , timp de o saptamana. Se strecoara si se utilizeaza ca lotiune pentru fata.
  Aceasta reteta are actiune de lifting facial. 120 gr. ulei de migdale, 90 gr. osanza de porc si 30 gr. ceara de albine rasa se topesc in bain-marie si se adauga 3 linguri suc de ceapa. Se lasa la racit si se pastreaza intr-un borcan de sticla.
Se aplica o data pe zi, de preferat seara, la culcare. Dimineata, se sterg fata si gatul cu alcool medicinal, dupa care se poate folosi un tonic pentru piele.

Rinita alergica
Un betisor de ureche se inmoaie in ulei de masline presat la rece si se introduce foarte adinc in nas, cat sa nu deranjeze.
Dupa suflatul nasului, se sterg din nou ambele nari.

Sinuzita
  Se prepara o coca din: 1 lingura faina, 1 lingura otet de mere, 1 lingura hrean ras. Coca se imparte in doua si se preseaza cat sa ajunga la marimea unei monede de 100 lei.
O “moneda” de coca se pune intre sprancene si a doua, deasupra primei, pe mijlocul fruntii. Dupa 15-20 minute, se muta cele 2 bucati de coca pe frunte deasupra mijlocului sprancenelor, unde se lasa alte 15-20 minute. Se procedeaza in continuare la fel punandu-se in acelasi timp pe: tample, deasupra narilor, pe obraji, pe urechi - in partea din fata, pe piele - in spatele urechilor, la baza craniului.
Se repeta procedura in fiecare zi, cel putin 7 zile la rand.
  Se piseaza o capatana de usturoi peste care se toarna un pahar cu apa si se lasa 1/2 ora. Se strecoara. Se pun cate 10 picaturi in fiecare nara, o data pe zi.

Ten catifelat
Se unge zilnic fata cu un amestec de suc proaspat de castraveti si ulei de migdale (sau ulei de masline presat la rece).

Toate bolile de piele, psoriazis
Se prepara alifia de rasina de pin.
Se pune un pachet de unt (trebuie sa fie cat mai gras) intr-o oala si se fierbe la foc mediu, inlaturandu-se spuma din cand in cand. Dupa 15-20 de minute se depun pe fundul oalei niste sedimente de culoare inchisa, iar untul ramane limpede. Atunci se ia de pe foc si se trece untul incins (fara sedimente) intr-o oala curata, in care se adauga ceara de albine de marimea unei alune si se amesteca bine. Atunci cand amestecul este omogenizat, se adauga 3 linguri de rasina de pin si 3 bobite de tamaie. Dupa ce se amesteca bine componentele cu o spatula de lemn, alifia se pune intr-un borcan sa se raceasca si se va pastra la rece.
Aceasta alifie poate fi folosita si in reumatism, facandu-se cu ea doua aplicatii/zi, pe articulatiile dureroase.



Unguent cu miere pentru intretinerea pielii
Se topeste intr-o cratita, la foc mic, un pachet de unt si se fierbe 10-15 minute pana devine limpede. Se ia de pe foc si se toarna fara sedimente, intr-un vas separat. Cat untul este inca fierbinte, se toarna o lingurita de ceara de albine, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cu putin timp inainte ca untul si ceara sa se raceasca, se adauga 4 lingurite de miere si se amesteca bine, dupa care preparatul se pune in borcan.
Acest preparat hraneste pielea si o protejeaza, facand-o mai catifelata si mai rezistenta la factorii de mediu agresivi.

Vitiligo
- Suc de telina cruda: 100 ml la pranz si 100 ml seara, cu 1/2 ora inainte de culcare.
- La 1 litru de apa clocotita se pun la infuzat: 10 gr. sunatoare, 10 gr. musetel, 10 gr. patlagina, 10 gr. sovarv, 10 gr. galbenele, 10 gr. urzica. Se bea pe parcursul zilei. Tratamentul este de durata.
Se tine regim lacto-vegetarian.
Se consuma catina (uscata sau ulei de catina).


GLANDELE ENDOCRINE
(METABOLISM, PANCREAS)


Anemie
  Timp de 3 luni, se pun la macerat intr-un litru de rachiu curat, 500 gr miez de nuca. Vasul se tine la loc rece si intunecos si se agita la cateva zile. Dupa aceasta perioada se strecoara si, lichidul se amesteca cu 3 litri de vin rosu, natural. Se indulceste dupa gust, cu miere. :xx Din aceasta bautura, se beau zilnic cate 150 ml.
  Se prepara un vin tonic: 750 ml vin rosu + 200 ml suc de spanac. Se tine la frigider.
Se ia cate o lingura de 3 ori/zi, inainte de mese.
  Se prepara un lapte fortifiant: se pun in mixer 1/2 litru de lapte proaspat, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca lapte praf degresat, o lingura de miere si se amesteca bine. Cand mierea s-a dizolvat se mai adauga inca 1/2 litru lapte proaspat.
Se bea un pahar intre mese si unul la culcare.
  Reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan Timp de 21 de zile se consuma miere inchisa la culoare (2 linguri) amestecata cu o lingurita de polen + 20 picaturi tinctura de urzica (din Plafar). Acest amestec se imparte in doua, o parte se ia dimineata la ora 10, cealalta parte la ora 17. Pentru copiii sub 10 ani se recomanda o jumatate din cantitate luata dimineata.

Colesterol
  Pentru scaderea colesterolului se bea un ceai fierbinte din: 1/2 litru apa, 2 linguri ulei de masline si 3 lingurite de usturoi pisat. Sorbiti din acest amestec de 3 ori/zi.
  Se foloseste cate o lamaie in fiecare zi.
Se taie in jumatate.
O parte se stoarce intr-un pahar si cealalta se taie marunt si se fierbe 5 minute in 250 ml apa cu o lingurita de zahar. Se lasa la racit, se strecoara si se amesteca cu sucul proaspat. Continutul se imparte in doua.
O parte se ia dimineata, cu 1/2 ora inainte de masa, cealalta se ia cu 1/2 ora inainte de masa de pranz.
Se urmeaza tratamentul 2-3 luni, apoi se fac analizele.

Diabet
  Se amesteca 500 ml suc de ceapa cu 500 ml alcool etilic (96o). Se administreaza cate o lingura/zi, timp de o luna cu pauza de 10 zile, dupa care se poate relua.
  4 coceni rosii de porumb se fierb in 2 litri de apa pana ramane un litru. Aceasta cantitate se bea pe parcursul zilei, timp de 21 de zile.
  In 2 litri de vin alb sec se fierbe 1 kg de praz taiat bucati (doar partea alba). Se fierbe la foc mic pana scade la jumatate. Se filtreza si se bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate un pahar.
  Se iau o lingurita tinctura de brusture si o lingurita tinctura de papadie in 100 ml apa, de 4 ori/zi, timp de 21 de zile.

Diabet, guta, reumatism pietre si nisip renal
60 gr. pastai (teci) de fasole fierte intr-un litru de apa timp de 4 ore, la foc mic. Se filtreaza si se pune la rece 8 ore.
Se bea cate un pahar (150 ml) din 2 in 2 ore, pe parcursul zilei. Doza este pentru o zi.
Tratamentul se face 3-4 saptamani.
Se pastreaza dieta diabetica stricta.
Se controleaza nivelul zaharului din sange.

Guta
  Se face un extract din 800 ml ulei de masline si 100 gr. flori uscate de musetel. Se expune la soare intr-o sticla, timp de 4 zile. Se strecoara prin stoarcere, folosind o panza de tifon. Se fac frectii in zonele dureroase.

Guta, sciatica, reumatism
Se consuma cate o lingurita de usturoi pisat amestecat cu o lingurita de miere, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa, timp de 21 de zile.

Hipertiroidie
Se iau 3 lingurite de pulbere de ghimpe/zi, in cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza.
Iarba de ghimpe este un reglator natural al activitatii tiroidiene, fiind folosita si pentru tratarea nodulilor si cancerului la tiroida.

  Se fierb 20 gr. de troscot in 1/2 litru apa pana scade la jumatate. Se filtreaza. Se beau 2 cani pe zi.

Hipotiroidie
  Se face infuzie, 15 minute, dintr-o lingura de sanziene si o lingura de paducel, la o cana de apa clocotita.
Se beau 5 cani/zi. In fiecare cana se pune cate o lingurita de bitter suedez.
  Se face cura cu argila din 4 linguri la 400 ml apa, zilnic, timp de 21 de zile, pauza 14 zile, apoi se reia.

Noduli tiroidieni
Se rasnesc si se amesteca urmatoarele plante: dragaica (sanziene) – 4 parti; coada-calului – 4 parti; galbenele – 2 parti; traista ciobanului – 2 parti; salvie – 2 parti; ciubotica cucului – 3 parti; urzica – 2 parti si tataneasa 3 parti.
Se ia sublingual, cate o lingurita de pulbere, de 4 ori/zi, se tine 5 minute, dupa care se inghite cu o cana de ceai din acelasi amestec, timp de 3 luni.
Apoi, inca 3 luni se foloseste ceaiul din amestecul de mai sus, din care se beau 4 cani/zi.

Obezitate
Se beau 2 pahare de suc din radacini de patrunjel si pastarnac intre mese, timp de 7 zile. Cura se repeta la fiecare 2 luni.
Ceai de frasin: se face infuzie din 2 lingurite frasin (frunze sau flori) la 500 ml apa clocotita, timp de 20 minute.
Se bea neandulcit in 3 reprize, dupa mesele principale.

Obezitate si mentinerea siluetei
Se consuma cate un pahar de suc, de 3 ori/zi din: telina, varza si mere, in parti egale.

Regenerare celulara
Se face un amestec in parti egale (cate o lingurita) din scortisoara, nucsoara si frunze de dafin uscate. Se pune amestecul intr-o cana cu apa fierbinte si se infuzeaza 20 minute. Se strecoara. Continutul se imparte in doua si se bea jumatate de cana dimineata, si jumatate de cana dupa-amiaza.

Spasmofilie
Se pune la fiert o cana de grau in 4 cani de apa. Se fierbe pana ramane o cana de apa. Se consuma apa, dimineata pe stomacul gol. Boabele fierte de grau se consuma in restul zilei, amestecate cu mere sau nuci. Tratamentul se face 7 zile (la rand), pe luna.

Tonic pentru sistemul imunitar, infectii, probleme cu sinusurile, bronhiile, plamanii, lepra, gonoree, cangrena, alergii, febra reumatica, erizipel
50 de catei de usturoi se pun la macerat intr-un litru si jumatate de otet de vin timp de 2 saptamani.
Se iau cate 30 de picaturi intr-un pahar cu apa sau ceai, de 3 ori/zi, inainte de masa cu 20 de minute.
Tartamentul dureaza 21 de zile.


APARATUL RESPIRATOR

  Apa la plamani
Se consuma zilnic 250 gr morcovi si 250 gr. sfecla, care se fierb cu 2 linguri unt si 2 linguri miere.

Astm
  Se mesteca cate o frunzulita de vasc proaspat de 3 ori/zi sau o lingurita de praf de vasc se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu o cana de apa, o data/zi. Stiintific, s-a constatat ca frunzele vascului fluidizeaza secretiile bronsice, calmeaza spasmele si maresc rezistenta la factorii de stres care conduc la declansarea crizelor astmatice.
  Se fierb: o mana de tulpini verzi de isop si 2 catei de usturoi curatati si tocati intr-un litru de apa, la foc mic, timp de 20 de minute. Cantitatea intreaga se bea intr-o zi.
Tratamentul dureaza 21 de zile.
  Se oparesc 40 de capatani de arpagic, pana se inmoaie. Se scurge apa si se acopera arpagicul cu 1/2 litru ulei de masline. Se freaca pana se obtine o pasta, din care se ia cate o lingura dimineata si una seara, inainte de masa.
  Se amesteca 500 gr. miere cu 1 litru ulei de masline presat la rece si un litru rachiu de struguri. Se bea din acest amestec, cate un paharel (50-70 ml), de 3 ori/zi.



Astm, bronsita
Se face un decoct din 60 gr. varza fiarta in 500 ml apa, timp de o ora. Dupa fierbere, se amesteca cu 70 gr. miere.
Se iau cate 2 linguri, de 3 ori/zi, inainte de mese cu 15 minute.

Bronsita, tuse
Se fierb impreuna, timp de 3 ore, la foc mic (cu capac) urmatoarele: un litru apa, 500 gr. ceapa rasa, 400 gr. zahar si 50 gr. miere. Se strecoara si se consuma cate o lingurita de sirop, de 5-6 ori/zi.

Bronsite, raceli
Se amesteca cate o lingurita de: scortisoara, ghimbir, piper negru, nucsoara si cuisoare. Se adauga 3 lingurite de zahar nerafinat si se piseaza pana cand se obtine o pudra fina.
Se consuma cate o lingurita de pudra amestecata cu miere, de 2 ori/zi.

Pneumonie
  Se amesteca bine 1 kg de miere cu 300 gr. de menta taiata marunt. Se ia de 3 ori/zi, cate o lingura, cu 20 de minute inainte de masa.
  Se piseaza o nucsoara, 20 gr. de piper si 50 gr. samanta de in si se amesteca cu 200 gr. de miere. Se ia cate o lingurita, dimineata, pe nemancate.

Pleurita
  Se pun 300 gr. de ceapa razuita si 200 gr. de miere diluata la bain-marie in 600 ml de vin rosu. Amestecul se tine 4 zile la cald. Se ia, de 3 ori pe zi, cate un paharel inainte de masa.
  Se amesteca bine o lamaie taiata in bucati mici, o lingurita de samanta de in macinata, 2 linguri de untura de porc si 500 gr. de miere lichida. Se ia de 3 ori/zi, cate o lingura, cu 20 de minute inainte de masa.
  Se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita de suc de ceapa rosie amestecat cu o lingurita de miere.

Tuberculoza pulmonara, guta, afectiuni ale aparatului urinar, reumatism, diabet, cistita
Se pun 4 linguri de pastai (teci de fasole) maruntite intr-un litru de apa rece la macerat de seara pana dimineata cand se fierbe lichidul pana scade la jumatate. Acest decoct se bea pe parcursul zilei.
Tratamentul dureaza 21 de zile.

Tuberculoza (tuse cu sange)
Se fierb, intr-un litru de apa, urmatoarele: o mana de isop, 2 catei de usturoi, 3 linguri de muguri de lavanda si o mana de frunze de tataneasa, la foc mic, timp de 15 minute. Se bea cantitatea intreaga intr-o zi. Tratamentul dureaza 14 zile. Se poate relua dupa 14 zile de pauza, pana la 3 luni.

Tuse puternica
Se fierb intr-o jumatate de litru de apa: 4 nuci (intregi), o lingura de soc si o lingura de miere, timp de 10 minute. Se strecoara. Se bea cate o lingura, de 3 ori pe zi.

Toate bolile de plamani
Timp de 7 saptamani se bea ceai de ovaz, in loc de apa (un litru si jumatate pe zi). In 2 litri apa, se fierb 10 linguri de ovaz, timp de 15 minute.

TBC pulmonar
Se pun la fiert, intr-un litru de apa, 5 pumni dubli de frunze verzi de patlagina proaspete. Dupa ce s-au inmuiat, se strivesc putin si se amesteca cu 2 kg de morcov ras. Cand acesta este fiert bine, se adauga 2 kg miere de albine si se mai fierbe totul 5 minute. Cand se raceste putin, se pune amestecul in borcane cu capac.
Primele 3 zile se iau cate 3 lingurite/zi, apoi se iau cate 3 linguri/zi pana se termina compozitia.

Tuberculoza
Se topesc in bain-marie si se amesteca: 100 gr miere, 100 gr unt, 100 gr untura de gasca, 15 gr suc de aloe.
Se ia cate o lingura din acest amestec, intr-un pahar cu lapte fierbinte, dimineata si seara, cu o ora inainte de masa.


APARATUL URINAR

  
Albuminurie
Se amesteca in cantitati egale: iarba neagra, teci de fasole si matase de porumb. Se infuzeaza 2 linguri din acest amestec, intr-un litru de apa clocotia, timp de 15 minute. Ceaiul se bea pe parcursul zilei. Prima cana este obligatoriu sa fie dimineata, pe stomacul gol.

Cistita
Se rasnesc separat: boabe de ienupar, frunze de mesteacan si coada-soricelului.
Se pun intr-un borcan 7 linguri de pulbere de ienupar, 5 linguri de coada-soricelului si 5 linguri de mesteacan, dupa care se adauga un pahar de alcool alimentar de 90o si jumatate de pahar de apa fiarta si racita. Se amesteca bine componentele, apoi borcanul se inchide ermetic si se pune la macerat 10 zile, la temperatura camerei, dupa care produsul se filtreaza si se trage in sticlute mici, inchise la culoare.
Se ia o lingurita de tinctura, intr-o jumatate de pahar cu apa, dimineata, pe stomacul gol, dupa care, 15 minute nu se mananca nimic. In cistita cronica, se ia cate o lingurita, de 4 ori pe zi. In cistita acuta, se ia cate o lingurita, de 5 ori/zi.
Tratamentul se face cel putin 7 zile la rand, pentru ca efectele sa fie stabile.

Cistita, litiaza urinara
Se face un decoct din 20 gr. radacina de osul iepurelui, fiarta intr-un litru de apa pana se reduce la un sfert, se adauga pentru infuzare (5 minute) 5 gr. de seminte de marar. Se filtreaza, se indulceste cu miere si se bea fractionat in 24 de ore.

Curatarea rinichilor, eliminarea nisipului si calculilor
6 crengute de mur de 60-70 cm. se rup in bucati mai mici si se fierb intr-o oala fara capac in 6 litri apa, la foc mic, pana cand raman 3 litri.
Aceasta cantitate se bea intr-o zi, de dimineata pana seara, la culcare.
Pe parcursul zilei se va manca vegetarian.
Trei zile dupa tratament, se mananca lacto-vegetarian si se verfica urina in care vom observa nisipul si calculii de mici dimensiuni.

Calculi renali
  Se amesteca pe foc 1 pahar rasina de brad cu 4 pahare apa.
Se beau cate 25 ml solutie, de 4 ori/zi, timp de 10 zile.
Se face pauza de 10 zile si se repeta inca 10 zile.
Se beau 2 litri de ceai diuretic/zi, timp de 3 saptamani.
  40 frunze de par se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, timp de 15 minute.
Se strecoara si se bea in cursul unei zile.
Se repeta la 7 zile, timp de o luna.
Dupa 6 luni, se poate repeta procedura.
  Se fierb 25 gr. troscot in 1/2 litru de apa, timp de 15 minute. Se beau 3 cani/zi.
  100 gr. de ceapa rasa se fierb 15 minute intr-un litru de apa, intr-un vas acoperit. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se adauga apoi 50 gr. miere si se omogenizeaza bine amestecul.
Seara, la culcare, se bea toata cantitatea.
Se continua tratamentul pana la eliminarea tuturor calculilor.

Enurezis
Se face un amestec de plante: radacina de urzica 20 gr., strugurii-ursului 10 gr., chiparos 20 gr., coada-soricelului 30 gr., paducel 30 gr.
Se infuzeaza o lingurita de plante la o ceasca de apa fierbinte, timp de 10 minute. Se bea cate o ceasca, de 3 ori pe zi: dimineata, la pranz si la ora 16. Nu trebuie sa se mai consume lichide dupa ora 16. Seara la culcare, se fac frectii, in dreptul rinichilor, cu ulei de masline.

Infectii renale, cistite
  Tinctura de arnica: 30-50 picaturi in jumatate de pahar de apa, de 3 ori/zi.
O cura dureaza 20 de zile cu pauza 10 zile. Se reia. Se fac 3 cure succesiv.
  O zi pe saptamana se consuma numai grau fiert si apa in care a fiert graul.
Timp de o saptamana se beau 3 cani din ceai de seminte de dovleac. Se fierb 2 linguri de seminte intr-o cana cu apa, timp de 5 minute.

Iritatii ale cailor urinare, diabet, calmarea durerilor abdominale, cresterea diurezei, detoxifierea organismului
Se consuma 150 ml suc proaspat de castravete, dimineata pe stomacul gol, timp de 21 de zile.
Litiaza renala, cistita, nefrita
Se combina tinctura de pufulita cu flori mici cu tinctura de ghimpe, in parti egale. Se iau cate 2 lingurite de amestec, diluate intr-un pahar de apa, de 2 ori/zi.
Tratamentul se face minim 6 saptamani, caculii mari maruntindu-i si favorizand eliminarea lor.

Pietre la rinichi
Se fierb timp de 5 minute, intr-un litru si jumatate de apa, o mana de macese zdrobite si o lingura cu varf de boabe de ienupar pisate. Se acopera oala si se inveleste timp de 4 ore. Se strecoara. Acest elixir se bea tot dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul incepe a 2-a zi dupa luna plina si se tine 10 zile.

Pietre la rinichi, infectii urinare, nefrite
Se ia cate o lingurita de tinctura de tamaie diluata in apa, de 4 ori/zi. Tamaia dezinfecteaza, cicatrizeaza si marunteste pietrele de la rinichi.
Tinctura se face prin combinarea a 10 lingurite de tamaie naturala cu un pahar de alcool de 90o.

Pietre la rinichi, curatarea rinichilor, curatarea ficatului
Se fierbe la foc mic un pahar de seminte de canepa rasnita in 3 pahare de lapte proaspat pana cand lichidul scade la un pahar. Se strecoara si se bea fierbinte inainte de micul dejun, cu 20 de minute. Procedeul se repeta 5 zile consecutiv, apoi dupa o pauza de 10 zile, se reia tratamentul. Se continua timp de un an. Se curata rinichii si la fel de bine si ficatul.

Prostata
Se piseaza carbune de lemn de tei. Se bea zilnic, 7 zile la rand, o “cafea” din acest carbune, dimineata pe stomacul gol.

Retentie de urina
Se pun la fiert 6 bucati de praz intr-un vas cu ulei de masline. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt bine fierte, se intind pe niste carpe si se aplica, cat se poate de calde, pe abdomenul bolnavului. Va urina rapid.


APARATUL GENITAL

  
Amenoree
  Se fierb foile de la 2 kg de ceapa uscata, in 3 litri apa, pana ce lichidul capata o culoare rosu-inchis. Se bea din aceasta solutie cate o ceasca de cafea, dimineata sau seara, pe stomacul gol.
  Se infuzeaza timp de 15 minute, o lingurita de seminte de leustean in 250 ml apa clocotita.
Se beau 2 cani/zi.
  Se fierbe o lingurita de pulbere de radacina de leustean in 250 ml de apa, timp de 15 minute.
Se beau 2-3 cani/zi.
  Intr-un litru de apa se fierb 50 gr. de seminte sau radacina de patrunjel, timp de 5 minute. Se acopera 15 minute. Se strecoara. Se beau 2 cani/zi, inainte de masa de pranz si de cina.

Boli ginecologice (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Se recomanda folosirea mierii in: flora abundenta, prurit, eroziuni ale colului uterin.
Timp de o luna, intre 2 cicluri, se fac, seara, spalaturi vaginale cu ceai de pelin (infuzie, 3 linguri pelin la 2-3 litri de apa), dupa care se fac aplicatii locale cu miere de tei sau salcam, cristalizata.

Chisturi ovariene
Se combina in parti egale pulberi din urmatoarele plante (rasnite): napraznic, frunze de mur, salvie, seminte si flori de urzica, rostopasca si rachitan.
Se inghite cate o lingurta cu varf din aceasta combinatie de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Se tine repetat regimul cu cereale integrale (Oshawa) cate 10 zile, cu 5 zile pauza.
Se aplica pe zona ovarelor cataplasme calde cu coada calului.

Dismenore
  Se face un decoct din coada-racului.
Se fierb 2 linguri de planta in 1/2 litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa sa se racesca. Se strecoara. Acasta cantitate se bea pe parcursul unei zile.
  Se amesteca urmatoarele plante: flori de iasomie 1 lingura, traista-ciobanului 3 linguri, frunze de salvie 1 lingura, flori de galbenele 2 linguri si menta 3 linguri.
Se infuzeaza 2 linguri din acest amestec in 1/2 litru apa clocotita, timp de 10 minute. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Se recomanda mai ales in cazurile in care dismenoreea este insotita si de leucoree (scurgere albicioasa din vagin).

Fibrom uterin
  Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.
Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, coada-calului si pelin.
Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.
  Se face o crema din grasime de gasca topita in “bain-marie”.
Se introduc tampoane vaginale cu aceasta crema in fiecare seara si se doarme cu ele.
Tratamentul se face 10 zile la rand, dupa ciclu sau 15 zile pe luna – pentru femeile aflate la menopauza, timp de 4 luni.
Timp de 3 luni se iau 2 tincturi:
- macerat glicerinic din mladite de zmeur
- tinctura de tataneasa pentru uz intern.
Picaturile de tincturi se iau in ceai de 2 sau 3 ori/zi, conform prospect.

Insuficienta ovariana
Se face un amestec din: radacina de lemn dulce 100gr, sunatoare 100 gr, sofran 50 gr. Se marunteste bine totul.
Se infuzeaza 2 lingurite de amestec in 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi, timp de 6 saptamani.
Tartamentul se poate relua dupa minim o luna de pauza.

Impotenta
  Se toaca prin masina de tocat carne urmatoarele: 1,5 kg. telina, 1 kg. morcovi cu coaja (spalat bine), 1,5 kg. miez nuca, 0,5 kg. miere, 1 kg. mere ionatane, 3 lamai, 3 portocale. Toate se spala bine si se curata, in afara de morcovi. Dupa ce se toaca, se amesteca pana la omogenizare impreuna cu 1 litru de vin alb natural. Totul se pune la macerat 7 zile, in borcane, in frigider.
Se consuma cate 2 linguri cu 1/2 ora inainte de mese, timp de 3 saptamani.
  Se consuma 5 linguri de grau incoltit zilnic si multe alimente care contin vitamina E naturala: spanac, laptuca, ovaz, grau, soia, ulei de masline, ulei de arahide, ulei de germeni de grau.

Impotenta, frigiditate
Se prepara urmatoarea bautura: intr-o sticla de 1/2 litru se pun 3-4 linguri de miere lichida, un sfert de lingurita de polen si se completeaza restul cu apa plata. Se inchide sticla ermetic si se lasa la macerat 2 zile la temperatura camerei, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Se beau 2-3 pahare pe zi, de preferinta pe stomacul gol. Are efecte tonice si afrodiziace.

Leucoree
Se fac irigari vaginale in fiecare seara cu un decoct din 100 gr. seminte de patrunjel fierte 5 minute intr-un litru de apa. Amestecul se strecoara dupa alte 15 minute de infuzare.

Menopauza prematura, insuficienta ovariana, sterilitate
Se face un tratament progresiv cu tinctura de branca-ursului. Se incepe cu 20 de picaturi (in jumatate de pahar cu apa) luate de 3 ori/zi, in prima saptamana, si se creste doza cu cate 10 picaturi pe saptamana, pana cand se ajunge la 50 de picaturi, luate de 3 ori/zi, in a 4-a saptamana. Se face o luna de tratament cu 10 zile pauza.
Tinctura se obtine astfel: se rasneste planta, se umple o sticla pana la o treime cu aceeasi pulbere, restul fiind completat cu alcool de 70o. Se inchide ermetic sticla si se lasa la macerat 9-10 zile, agitand din cand in cand continutul. Preparatul se filtreza prin tifon, iar tinctura obtinuta se pastreaza in sticlute mici si inchise la culoare.

Menoragie (menstre abundente care se prelungesc peste perioada obisnuita)
  Se face un amestec din coada-racului 3 linguri, tintaura 1 lingura, coada calului 2 linguri, troscot 2 linguri, sclipeti 2 linguri. Se fierb 2 lingurite din combinatia de mai sus, in 1/2 litru apa, timp de 5 minute.
Se beau 2 cani/zi, dimineata si seara.
  Se face un decoct din 2 linguri din urmatoarea combinatie de plante: coada soricelului 2 linguri, traista ciobanului 2 linguri, sunatoare 3 linguri, coaja de salcie 2 linguri, coaja de stejar 2 linguri.
Se fierb 5 minute in 1/2 litru apa.
Intreaga cantitate se bea pe parcursul unei zile, in mai multe reprize.
  Se infuzeaza 1/2 lingurita pulbere de cretusca in 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute.
Se beau 2 cani de ceai pe zi.

Mastoza fibrochistica
Se beau 4 cani/zi de infuzie de coada-soricelului (o lingurita la cana, infuzat 15 minute) si 3 cani/zi decoct de radacina de tataneasa (o lingurita la cana, fiert 10 minute).

Menopauza, osteoporoza
Se lasa la macerat, de seara pana dimineata, in 1/2 litru de apa, cate o lingurita din urmatoarele plante: cretisoara, salvie, sunatoare, talpa-gastei, traista-ciobanului. Dimineata se strecoara, preparatul obtinut fiind pus deoparte, iar plantele ramase dupa filtrare se oparesc in 1/2 litru apa clocotita si se lasa la infuzat pana la racire. Sestrecoara si se combina maceratul cu infuzia. Se consuma acest amestec pe parcursul zilei, in 2-3 reprize pe stomacul gol.
O cura cu aceasta combinatie de plante dureaza minim 3 luni. Se poate continua pana la 6 luni cu o luna pauza, dupa care se poate relua.

Neoplasm de col uterin
Se fierb 3 minute, intr-o oala cu capac, urmatoarele: un pumn de napraznic, un pumn de rochita-randunicii si un pumn de marul- lupului in 2 litri de apa.
Se pune vasul cu ceai sub un scaun de la care se scoate partea de sus, pe care va asezati, apoi se inveleste scaunul cu o patura groasa pentru a se face baia de aburi. Cand apa se mai raceste, se strecoara ceaiul, se fac spalaturi vaginale. Operatia se face de 5 ori pe zi.
Dieta este vegetariana si se beau 2 litri de ceai/zi din: galbenele, urzica, papadie, salvie, coada-calului, cimbrisor si soc.

Papilomatoza vaginala
Se face un amestec in parti egale din urmatoarele plante: frunze de frasin, galbenele, conuri de hamei, musetel, salvie, urzica, sunatoare.
Se face o infuzie cu 2 linguri de amestec la 1/2 litru apa clocotita. Se acopera vasul 20 de minute. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale cu irigatorul, de 2 ori/zi.
Seara, se introduce in vagin un ovul din argila moale.

Rani pe colul uterin
Spalaturi vaginale zilnice cu 2 litri ceai de pelin concentrat: 10 lingurite in 2 litri apa, fiert 10 minute. Imediat dupa spalatura, se introduce in vagin un tampon imbibat in ulei de catina care se lasa peste noapte, dimineata aruncandu-se.

Rani pe colul uterin
  Se aplica local un tampon imbibat in ulei de sunatoare, seara, la culcare si se tine pana dimineata. Vindecarea este rapida.
Uleiul de sunatoare se prepara astfel: se umple o sticla cu flori de sunatoare peste care se toarna ulei de masline presat la rece. Se lasa la macerat, la intuneric, cel putin 8 zile, dupa care se poate utiliza. Cu cat sta mai mult la macerat, cu atat este mai eficient (o luna, un an..) Culoarea sa devine rosiatica. Este un cicatrizant foarte rapid pentru orice fel de rana.
  O mana de coji de nuci uscate (partea lemnoasa) si o mana de coaja de stejar se fierb in 3 litri apa pana cand aceasta devine maronie, apoi se strecoara. In ceaiul obtinut se fierb 2 maini de tataneasa uscata sau verde. Dupa ce clocoteste bine (de vreo 10 ori), se ia de pe foc si se adauga cate o mana de musetel, coada-soricelului si flori de galbenele. Se acopera si se lasa 10 minute la infuzat. Se strecoara si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura suportabila, se introduce in irigator si se fac spalaturi vaginale.
Plantele folosite au proprietati cicatrizante si dezinfectante.
Aceasta procedura se face seara, inainte de culcare.
Se repeta zilnic, pana la vindecare.

Secretie galben-vezuie a sanilor
Se aplica direct pe sani cartofi cruzi rasi si patrunjel verde tocat.
Se spala bine 2 cartofi, cu coaja cu tot si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu o mana de patrunjel verde tocat marunt. Aceasta compozitie se imparte in doua, cate o parte pentru fiecare san si se pune pe cate o bucata de tifon in interiorul sutienului.
Se aplica sutienul cu compresa pana dimineata.
Pe parcursul zilei se pun comprese cu pelin stropit cu tuica.
Se tine regim lacto-vegetarian.
Se face o cura cu macerat glicerinic din mladite de zmeur, timp de 3 luni.


APARATUL DIGESTIV
(FICAT, VEZICA BILIARA, INTESTINE, STOMAC)


Afectiuni gastro-intestinale, disfunctii hepato-biliare, boli urinare, boli de inima, tuberculoza, scorbut, constipatie.
Se culeg muguri si lastari tineri de pin – o jumatate de galeata (intr-o galeata emailata de 10 litri). Se adauga 3 crengute de brad lungi de o palma. Peste toate acestea se toarna apa rece (de izvor sau de fantana).
Galeata se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de o ora si 40 minute. Se lasa galeata acoperita pana a doua zi cand se fierbe din nou, la foc mic, timp de o ora si 40 minute. Operatiunea se repeta identic si a treia zi.
Dupa ce se raceste preparatul, se strecoara si se toarna in sticle. Se pastreaza la frigider.
Tratamentul se incepe obligatoriu cand luna este in descrestere.
Se bea cate un pahar, de 4 ori/zi, la 30 minute dupa masa. Pentru copii, doza este de 2 ori mai mica.
Cura se face 14 zile consecutiv cu pauza de 7 zile, dupa care se reia tratamentul. Se continua pana la insanatosire.


Afectiuni ale intestinelor
30 gr. frunze uscate de pelin se pun la macerat 24 de ore in 60 ml alcool de 60o, dupa care se adauga 100 ml de vin alb. Dupa 10 zile se strecoara si se beau cate 10 ml/zi, dimineta pe stomacul gol.

Boli hepatice
Se pun la macerat timp de 8 zile: 500 gr. miere, 100 ml suc de lamaie, 500 ml ceai de sunatoare si 500 ml ulei de masline presat la rece. Se agita sticla de 3 ori pe zi.
Se iau 100 ml amestec pe stomacul gol, dimineata, cu 30 minute inainte de micul dejun.
Imediat dupa administrare, se sta culcat pe partea dreapta 1/2 ora.

Boli hepatice, infectii urinare si renale
Se amesteca o lingurita de usturoi pisat cu o lingura de ulei de masline presat la rece. Se consuma seara, la culcare. Ficatul se va reface si pielea va straluci de activitate reinnoita.
Tratamentul se face 42 de zile. Dupa 14 zile de pauza, se poate repeta.

Boli ale ficatului (reteta terapeutei Iulia Tunaru)
Intr-un litru de apa clocotita se pun 2 linguri de armurariu macinat si se fierb 2-3 minute. Dupa ce, prin racire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de miere de salcam.
Se bea in cursul unei zile, intre orele 10.00 -19.00, cu o ora inainte si dupa mesele principale.
Se bea 20 de zile cu 10 zile pauza, timp de 3 luni.

Calculi biliari si renali
Se usuca si se rasnesc pielitele de pe pipota gainilor.
Se ia cate o lingurita din acest praf, dimineata, pe stomacul gol, timp de 3 saptamani.

Calmarea crizelor hepato-biliare
Se stoarce o lamaie, apoi se toaca marunt si se fierbe in 300 ml apa, intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.
Se strecoara, se indulceste cu putina miere, apoi se adauga si sucul stors inainte. Aceasta cantitate se bea intr-o zi.

Ciroze, hepatite
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 kg. morcovi, 3 kg miere, 3 kg lamai, 1 kg patlagina.
Morcovii se rad pe razatoarea mica, lamaile se spala si se taie marunt, patlagina se fierbe intr-un litru de apa pana ramane o cana.
Se amesteca toate ingredientele, se pun in borcane si se pastreza in frigider.
Se ia in fiecare dimineata o lingura de amestec, pe stomacul gol, inainte de masa cu 15 minute.

Ciroze, hepatite, dischinezie biliara
Se rasnesc separat: anghinare, pufulita cu flori mici si rostopasca.
Se iau sublingual: 1/2 lingurita praf de anghinare, 1/2 lingurita pufulita si un varf de cutit de praf de rostopasca, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, se tin 10-15 minute, dupa care se inghite amestecul de pulberi cu apa.
Tratamentul dureaza minim 6 luni in hepatita cronica si acuta si 2 ani in ciroza hepatica.
In dischinezia biliara, colecistita, dispepsii se fac cure de cate 2 saptamani cu o saptamana pauza.


Colite, enterocolite (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Se administreaza miere poliflora (1-2 lingurite) diluata in ceai de busuioc+cimbru+sunatoare (amestec in parti egale). Se pune o lingurita de amestec la o cana de apa.
Se administreaza la distanta de o ora dupa mesele principale.

Constipatie (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Se iau 4-5 prune uscate plus o lingura de miere poliflora, se lasa la macerat de seara intr-un pahar cu apa rece. Dimineata, se bea apa si se mananca prunele.
In fiecare seara se bea o cana de ceai de frasin indulcit cu o cana de miere poliflora. Regim alimentar bogat in fibre (legume, fructe crude).

Constipatie, hemoroizi
Se rasnesc fin 100 gr. seminte de spanac si se amesteca cu 400 gr. miere.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi, inainte de masa.

Ciroza lichida, psoriazis, toate bolile ficatului
In 3 litri de apa se pun la fiert: 3 lingurite de radacina de dud maruntita, o lingurita din radacina de maces, o lingurita de radacina de pir si o lingurita de radacina de urzica. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de lichid, dupa care se da deoparte vasul si se aduga o jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca. Se filtreaza.
Preparatul se bea fractionat, pe parcursul zilei, inaintea meselor principale cu 1/2 ora.
A doua zi se face o noua portie. Intotdeauna se consuma ceai proaspat.
In cazul ascitei, se face tratament pana cand abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se reia.
Pentru celelalte boli, tratmentul se face cate 2 saptamani cu pauza de 2 saptamani, pana la 3 luni. Se reia dupa 3 luni.

Dizolvarea calculilor biliari si renali
200 gr. miez de nuca fiert in ulei de masline pana devine crocant. Se piseaza marunt, apoi se amesteca cu 3 lingurite de miere bruna, formand o pasta.
Aceasta este cantitatea pentru 2 zile. Jumatate se ia intr-o zi, iar cealalta jumatate, a 2-a zi.
Se inghite cate o lingura la interval de 1 ora.

Dischinezie biliara
Intr-un litru de ulei de masline presat la rece se pun 4 buchete de sunatoare – flori si se lasa la macerat o luna. Uleiul va deveni roscat la culoare. Se strecoara si se stoarce bine sunatoarea.
Se ia din acest ulei cate o lingura, dimineata pe stomacul gol, permanent.
Uleiul de sunatoare este ideal si pentru cei cu ulcer.
Folosind intern acest ulei, dispar chiar si punctele de colesterol din jurul ochilor.

Digestie lenta, anaciditate, colita
Se rasnesc si se amesteca in parti egale: radacina de gentiana, ghimbir si rozmarin. Se administreaza cate o lingurita de pulbere sublingual, timp de 15 minute, de 4 ori/zi, timp de 2 luni. Dupa ce a fost tinuta sub limba, pulberea se inghite cu o cana de ceai din flori de salcam.

Eliminarea pietrelor de la bila
Aveti nevoie de 250ml. ulei de masline presat la rece si 250ml suc de lamaie.
- Pregatiti 2 pahare cu cate 50 ml ulei, respectiv 50 ml suc de lamaie.
- Beti intai uleiul, apoi imediat, sucul de lamaie, din sfert in sfert de ora, incepand cu ora 19, apoi la 19.15, 19.30, 19.45, 20.00.
Dupa fiecare ingerare cu ulei si suc de lamaie va culcati pe partea dreapta si tineti o sursa uscata de caldura in zona bilei.
Ramaneti culcati pe partea dreapta pana la 20.15, apoi puteti dormi pe spate pana dimineata.
- In ziua in care incepeti tratamentul, de la ora 12.00 nu mai mancati nimic pana a doua zi.
Este bine sa faceti acest tratament in perioada in care luna este in descrestere.
In cazurile, destul de rare, in care se elimina uleiul si sucul de lamaie prin voma, procedura se considera nereusita si se reia in alta zi.
Atentie! Aceasta procedura trebuie precedata de o perioada de 3-5 zile in care tineti un regim alimentar de dezintoxicare, fara alimente de origine animala.

Gastrita
  Se bea, in fiecare dimineata, o cana de ceai de salcie alba, pe stomacul gol. Dupa 20 de minute, se bea o cana de lapte proaspat (crud).
  Se fierb, timp de 5 minute, 200 gr. frunze de patlagina intr-o jumatate de litru de rachiu de struguri. Se strecoara si se pastreaza intr-o sticla. Se va bea, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingura, dupa care va sta intins in pat 1/2 ora.

Gastrita hiperacida
Se rasneste obligeana. Se ia cate o jumatate de lingurita de pulbere, de 4 ori/zi, pe stomacul gol, inainte de masa.

Hepatite
Se rasnesc in cantitati egale: armurariu, catina si maces.
Se ia sublingual, 10 minute, o lingurita din pulberea de amestec, dupa care se inghite cu o cana de ceai hepatic.

Hepatita cronica
Se amesteca urmatoarele ingrediente: 2 gr. laptisor de matca, 1/2 kg lamai (taiate felii), 1/2 kg miere, 1/2 litru ulei de masline, 1/2 litru concentrat de tei si sunatoare(concentratul se obtine prin fierberea a 3 linguri tei si 3 linguri sunatoare intr-un litru de apa pana ramane jumatate de litru).
Se lasa la macerat timp de 10 zile. Se amesteca zilnic cu o spatula de lemn. Nu se folosesc obiecte din metal, ci numai din lemn, sticla sau plastic.
Se iau cate 3 lingurite/zi. Imediat dupa ingerare, se sta pe partea dreapta timp de 20 de minute.
Preparatul este foarte puternic si uneori, poate produce ameteli.


Hepatita cronica, pancreatita cronica, dischinezie biliara
Se utilizeaza decoctul din lichen de piatra, 2 cani/zi cu 1/2 ora inaintea meselor.
Intr-o cana de apa se fierbe o lingurita de planta, timp de 5 minute.


Hepatite, icter, ciroze, calculi biliari
Se piseaza 30 gr. de seminte de anghinare si se pun la fiert in 1/2 litru de apa, la foc mic, pana lichidul scade la jumatate, Se strecoara. Se bea cate o lingurita din ora in ora, de dimineata pana seara, sau se poate lua sublingual cate o lingurita de pulbere de anghinare, de 4-5 ori/zi, cu 20 de minute inainte de masa.
Tratamentul se face o luna.
Se poate repeta dupa 3 saptamani.

Hepatita, icter, adjuvant in ciroza hepatica, alcoolism
Se administreza sublingual sub forma de pulbere fina obtinuta din radacina de gentiana (rasnita- 2 parti si pulbere de pedicuta –1 parte, de 3 ori pe zi cate o lingurita, inaintea meselor. Pulberea se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu un pahar de ceai hepatic.
Tratamentul se face 3 saptamani, pauza o saptamana, dupa care se poate relua pana la 6 luni.

Icter
Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingurita de bicarbonat. Se bea, trei dimineti la rand, pe stomacul gol.

Indigestie
O lingura de migdale (miez de migdale) dulci se fierb intr-o cana cu lapte 30 de minute, la foc mic.
Se bea amestecul caldut. Durerile de stomac si intestine inceteaza in cateva minute.

Pietre la vezica biliara
Se rasnesc 7 linguri mari de seminte de marar. Pulberea obtinuta se pune la macerat, timp de 10 zile, intr-un kg de miere.
Se iau 3 lingurite/zi, inainte cu 1 ora de mesele principale.

Polipi in vezica biliara
Se pun la macerat intr-un borcan, timp de 9 zile, urmatoarele ingrediente: 500 gr. miere de salcam, un pumn de flori de sunatoare, 600 ml ulei de masline presat la rece, 3 lamai taiate felii.
Se agita zilnic, pentru omogenizare. Se strecoara.
Se consuma zilnic cate 2 linguri de amestec, dimineata pe stomacul gol, dupa care se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute. Apoi, se bea un ceai de rostopasca preparat din1/2 lingurita de planta oparita in 200 ml apa si infuzat 3 minute. Dupa 30 de minute se poate manca.
Cura dureaza pana la terminarea compozitiei, dupa care se face ecografie. Daca boala nu s-a ameliorat, se repeta cura dupa o pauza de 14 zile.

Pancreatita (retete ale terapeutei Iulia Tunaru)
  Se pune la macerat la rece 10-12 ore, seara, 1 lingurita obligeana la 50 ml apa, care se bea dimineata pe stomacul gol, filtrata.
  Se face o tinctura din 25 gr. muschi de piatra +100 ml alcool de 70 de grade.Se lasa la macerat 10 zile, dupa care se filtreaza si se iau zilnic 10 picaturi diluate intr-o lingura de apa, intre 9-11 dimineata.
  Se amesteca in parti egale: menta, urzica, teci de fasole si coada calului. Se bea zilnic 1 litru de infuzie din 3 linguri plante la 1 litru de apa.
  Se face de 3 ori/saptamana clisma cu infuzie de rostopasca (6 linguri de planta la 3 litri de apa).

Ulcer (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Doua linguri de miere de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert, se beau noaptea, intre 22.00-23.00. Se urmeaza regimul adecvat pentru ulcer.


APARATUL DIGESTIV
(FICAT, VEZICA BILIARA, INTESTINE, STOMAC)


Afectiuni gastro-intestinale, disfunctii hepato-biliare, boli urinare, boli de inima, tuberculoza, scorbut, constipatie.
Se culeg muguri si lastari tineri de pin – o jumatate de galeata (intr-o galeata emailata de 10 litri). Se adauga 3 crengute de brad lungi de o palma. Peste toate acestea se toarna apa rece (de izvor sau de fantana).
Galeata se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de o ora si 40 minute. Se lasa galeata acoperita pana a doua zi cand se fierbe din nou, la foc mic, timp de o ora si 40 minute. Operatiunea se repeta identic si a treia zi.
Dupa ce se raceste preparatul, se strecoara si se toarna in sticle. Se pastreaza la frigider.
Tratamentul se incepe obligatoriu cand luna este in descrestere.
Se bea cate un pahar, de 4 ori/zi, la 30 minute dupa masa. Pentru copii, doza este de 2 ori mai mica.
Cura se face 14 zile consecutiv cu pauza de 7 zile, dupa care se reia tratamentul. Se continua pana la insanatosire.

Afectiuni ale intestinelor
30 gr. frunze uscate de pelin se pun la macerat 24 de ore in 60 ml alcool de 60o, dupa care se adauga 100 ml de vin alb. Dupa 10 zile se strecoara si se beau cate 10 ml/zi, dimineta pe stomacul gol.

Boli hepatice
Se pun la macerat timp de 8 zile: 500 gr. miere, 100 ml suc de lamaie, 500 ml ceai de sunatoare si 500 ml ulei de masline presat la rece. Se agita sticla de 3 ori pe zi.
Se iau 100 ml amestec pe stomacul gol, dimineata, cu 30 minute inainte de micul dejun.
Imediat dupa administrare, se sta culcat pe partea dreapta 1/2 ora.

Boli hepatice, infectii urinare si renale
Se amesteca o lingurita de usturoi pisat cu o lingura de ulei de masline presat la rece. Se consuma seara, la culcare. Ficatul se va reface si pielea va straluci de activitate reinnoita.
Tratamentul se face 42 de zile. Dupa 14 zile de pauza, se poate repeta.

Boli ale ficatului (reteta terapeutei Iulia Tunaru)
Intr-un litru de apa clocotita se pun 2 linguri de armurariu macinat si se fierb 2-3 minute. Dupa ce, prin racire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de miere de salcam.
Se bea in cursul unei zile, intre orele 10.00 -19.00, cu o ora inainte si dupa mesele principale.
Se bea 20 de zile cu 10 zile pauza, timp de 3 luni.

Calculi biliari si renali
Se usuca si se rasnesc pielitele de pe pipota gainilor.
Se ia cate o lingurita din acest praf, dimineata, pe stomacul gol, timp de 3 saptamani.

Calmarea crizelor hepato-biliare
Se stoarce o lamaie, apoi se toaca marunt si se fierbe in 300 ml apa, intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.
Se strecoara, se indulceste cu putina miere, apoi se adauga si sucul stors inainte. Aceasta cantitate se bea intr-o zi.
 Ciroze, hepatite
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 kg. morcovi, 3 kg miere, 3 kg lamai, 1 kg patlagina.
Morcovii se rad pe razatoarea mica, lamaile se spala si se taie marunt, patlagina se fierbe intr-un litru de apa pana ramane o cana.
Se amesteca toate ingredientele, se pun in borcane si se pastreza in frigider.
Se ia in fiecare dimineata o lingura de amestec, pe stomacul gol, inainte de masa cu 15 minute.

Ciroze, hepatite, dischinezie biliara
Se rasnesc separat: anghinare, pufulita cu flori mici si rostopasca.
Se iau sublingual: 1/2 lingurita praf de anghinare, 1/2 lingurita pufulita si un varf de cutit de praf de rostopasca, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, se tin 10-15 minute, dupa care se inghite amestecul de pulberi cu apa.
Tratamentul dureaza minim 6 luni in hepatita cronica si acuta si 2 ani in ciroza hepatica.
In dischinezia biliara, colecistita, dispepsii se fac cure de cate 2 saptamani cu o saptamana pauza.

Colite, enterocolite (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Se administreaza miere poliflora (1-2 lingurite) diluata in ceai de busuioc+cimbru+sunatoare (amestec in parti egale). Se pune o lingurita de amestec la o cana de apa.
Se administreaza la distanta de o ora dupa mesele principale.

Constipatie (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Se iau 4-5 prune uscate plus o lingura de miere poliflora, se lasa la macerat de seara intr-un pahar cu apa rece. Dimineata, se bea apa si se mananca prunele.
In fiecare seara se bea o cana de ceai de frasin indulcit cu o cana de miere poliflora. Regim alimentar bogat in fibre (legume, fructe crude).

Constipatie, hemoroizi
Se rasnesc fin 100 gr. seminte de spanac si se amesteca cu 400 gr. miere.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi, inainte de masa.

Ciroza lichida, psoriazis, toate bolile ficatului
In 3 litri de apa se pun la fiert: 3 lingurite de radacina de dud maruntita, o lingurita din radacina de maces, o lingurita de radacina de pir si o lingurita de radacina de urzica. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de lichid, dupa care se da deoparte vasul si se aduga o jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca. Se filtreaza.
Preparatul se bea fractionat, pe parcursul zilei, inaintea meselor principale cu 1/2 ora.
A doua zi se face o noua portie. Intotdeauna se consuma ceai proaspat.
In cazul ascitei, se face tratament pana cand abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se reia.
Pentru celelalte boli, tratmentul se face cate 2 saptamani cu pauza de 2 saptamani, pana la 3 luni. Se reia dupa 3 luni.

Dizolvarea calculilor biliari si renali
200 gr. miez de nuca fiert in ulei de masline pana devine crocant. Se piseaza marunt, apoi se amesteca cu 3 lingurite de miere bruna, formand o pasta.
Aceasta este cantitatea pentru 2 zile. Jumatate se ia intr-o zi, iar cealalta jumatate, a 2-a zi.
Se inghite cate o lingura la interval de 1 ora.

Dischinezie biliara
Intr-un litru de ulei de masline presat la rece se pun 4 buchete de sunatoare – flori si se lasa la macerat o luna. Uleiul va deveni roscat la culoare. Se strecoara si se stoarce bine sunatoarea.
Se ia din acest ulei cate o lingura, dimineata pe stomacul gol, permanent.
Uleiul de sunatoare este ideal si pentru cei cu ulcer.
Folosind intern acest ulei, dispar chiar si punctele de colesterol din jurul ochilor.

Digestie lenta, anaciditate, colita
Se rasnesc si se amesteca in parti egale: radacina de gentiana, ghimbir si rozmarin. Se administreaza cate o lingurita de pulbere sublingual, timp de 15 minute, de 4 ori/zi, timp de 2 luni. Dupa ce a fost tinuta sub limba, pulberea se inghite cu o cana de ceai din flori de salcam.

Eliminarea pietrelor de la bila
Aveti nevoie de 250ml. ulei de masline presat la rece si 250ml suc de lamaie.
- Pregatiti 2 pahare cu cate 50 ml ulei, respectiv 50 ml suc de lamaie.
- Beti intai uleiul, apoi imediat, sucul de lamaie, din sfert in sfert de ora, incepand cu ora 19, apoi la 19.15, 19.30, 19.45, 20.00.
Dupa fiecare ingerare cu ulei si suc de lamaie va culcati pe partea dreapta si tineti o sursa uscata de caldura in zona bilei.
Ramaneti culcati pe partea dreapta pana la 20.15, apoi puteti dormi pe spate pana dimineata.
- In ziua in care incepeti tratamentul, de la ora 12.00 nu mai mancati nimic pana a doua zi.
Este bine sa faceti acest tratament in perioada in care luna este in descrestere.
In cazurile, destul de rare, in care se elimina uleiul si sucul de lamaie prin voma, procedura se considera nereusita si se reia in alta zi.
Atentie! Aceasta procedura trebuie precedata de o perioada de 3-5 zile in care tineti un regim alimentar de dezintoxicare, fara alimente de origine animala.

Gastrita
  Se bea, in fiecare dimineata, o cana de ceai de salcie alba, pe stomacul gol. Dupa 20 de minute, se bea o cana de lapte proaspat (crud).
  Se fierb, timp de 5 minute, 200 gr. frunze de patlagina intr-o jumatate de litru de rachiu de struguri. Se strecoara si se pastreaza intr-o sticla. Se va bea, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingura, dupa care va sta intins in pat 1/2 ora.

Gastrita hiperacida
Se rasneste obligeana. Se ia cate o jumatate de lingurita de pulbere, de 4 ori/zi, pe stomacul gol, inainte de masa.

Hepatite
Se rasnesc in cantitati egale: armurariu, catina si maces.
Se ia sublingual, 10 minute, o lingurita din pulberea de amestec, dupa care se inghite cu o cana de ceai hepatic.

Hepatita cronica
Se amesteca urmatoarele ingrediente: 2 gr. laptisor de matca, 1/2 kg lamai (taiate felii), 1/2 kg miere, 1/2 litru ulei de masline, 1/2 litru concentrat de tei si sunatoare(concentratul se obtine prin fierberea a 3 linguri tei si 3 linguri sunatoare intr-un litru de apa pana ramane jumatate de litru).
Se lasa la macerat timp de 10 zile. Se amesteca zilnic cu o spatula de lemn. Nu se folosesc obiecte din metal, ci numai din lemn, sticla sau plastic.
Se iau cate 3 lingurite/zi. Imediat dupa ingerare, se sta pe partea dreapta timp de 20 de minute.
Preparatul este foarte puternic si uneori, poate produce ameteli.

Hepatita cronica, pancreatita cronica, dischinezie biliara
Se utilizeaza decoctul din lichen de piatra, 2 cani/zi cu 1/2 ora inaintea meselor.
Intr-o cana de apa se fierbe o lingurita de planta, timp de 5 minute.

Hepatite, icter, ciroze, calculi biliari
Se piseaza 30 gr. de seminte de anghinare si se pun la fiert in 1/2 litru de apa, la foc mic, pana lichidul scade la jumatate, Se strecoara. Se bea cate o lingurita din ora in ora, de dimineata pana seara, sau se poate lua sublingual cate o lingurita de pulbere de anghinare, de 4-5 ori/zi, cu 20 de minute inainte de masa.
Tratamentul se face o luna.
Se poate repeta dupa 3 saptamani.

Hepatita, icter, adjuvant in ciroza hepatica, alcoolism
Se administreza sublingual sub forma de pulbere fina obtinuta din radacina de gentiana (rasnita- 2 parti si pulbere de pedicuta –1 parte, de 3 ori pe zi cate o lingurita, inaintea meselor. Pulberea se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu un pahar de ceai hepatic.
Tratamentul se face 3 saptamani, pauza o saptamana, dupa care se poate relua pana la 6 luni.

Icter
Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingurita de bicarbonat. Se bea, trei dimineti la rand, pe stomacul gol.

Indigestie
O lingura de migdale (miez de migdale) dulci se fierb intr-o cana cu lapte 30 de minute, la foc mic.
Se bea amestecul caldut. Durerile de stomac si intestine inceteaza in cateva minute.

Pietre la vezica biliara
Se rasnesc 7 linguri mari de seminte de marar. Pulberea obtinuta se pune la macerat, timp de 10 zile, intr-un kg de miere.
Se iau 3 lingurite/zi, inainte cu 1 ora de mesele principale.

Polipi in vezica biliara
Se pun la macerat intr-un borcan, timp de 9 zile, urmatoarele ingrediente: 500 gr. miere de salcam, un pumn de flori de sunatoare, 600 ml ulei de masline presat la rece, 3 lamai taiate felii.
Se agita zilnic, pentru omogenizare. Se strecoara.
Se consuma zilnic cate 2 linguri de amestec, dimineata pe stomacul gol, dupa care se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute. Apoi, se bea un ceai de rostopasca preparat din1/2 lingurita de planta oparita in 200 ml apa si infuzat 3 minute. Dupa 30 de minute se poate manca.
Cura dureaza pana la terminarea compozitiei, dupa care se face ecografie. Daca boala nu s-a ameliorat, se repeta cura dupa o pauza de 14 zile.

Pancreatita (retete ale terapeutei Iulia Tunaru)
  Se pune la macerat la rece 10-12 ore, seara, 1 lingurita obligeana la 50 ml apa, care se bea dimineata pe stomacul gol, filtrata.
  Se face o tinctura din 25 gr. muschi de piatra +100 ml alcool de 70 de grade.Se lasa la macerat 10 zile, dupa care se filtreaza si se iau zilnic 10 picaturi diluate intr-o lingura de apa, intre 9-11 dimineata.
  Se amesteca in parti egale: menta, urzica, teci de fasole si coada calului. Se bea zilnic 1 litru de infuzie din 3 linguri plante la 1 litru de apa.
  Se face de 3 ori/saptamana clisma cu infuzie de rostopasca (6 linguri de planta la 3 litri de apa).

Ulcer (reteta terapeutilor Iulia Tunaru si Assem Hassan)
Doua linguri de miere de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert, se beau noaptea, intre 22.00-23.00. Se urmeaza regimul adecvat pentru ulcer.


CURATAREA LIMFEI


 Tonic pentru protejarea limfei, elasticizarea pielii, reinnoirea maduvei osoase si fabricarea de globule rosii tinere
Se spala si se sterg 4 lamai mari, bine copte, cu coaja subtire, apoi se stoarce zeama lor intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun in alt borcan.
Se iau 3 capatani de usturoi, se curata, iar cateii se zdrobesc in piulita.
Se amesteca bine, intr-o oala emailata: zeama lamailor, cojile si pulpa (date prin masina de tocat) si usturoiul pisat.
Peste acestea se toarna 2 litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu un tifon pus in doua si se baga la frigider timp de 3 zile (72 de ore).
Dupa aceasta perioada, continutul vasului se strecoara prin 4 straturi de tifon si se pune in sticle care se inchid etans. Se pastreaza la frigider.
Se iau de 4 ori/zi, cate 50 ml, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 5 zile. Se face pauza 10 zile si se reia. Cura dureaza 5 luni, dupa care se face pauza 2 luni. Apoi se poate repeta.


SISTEMUL NERVOS

  
Alzheimer
Se consuma 2 litri de ceai de rozmarin/zi. Rozmarinul contine compusi ce impiedica descompunerea acetilcolinei.
Se fac bai cu ceai de rozmarin concentrat: 200 gr planta se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, la foc mic. Se strecoara si se toarna peste apa de baie.

Epilepsie
  Se beau 100 ml de gaz dublu distilat, dimineata, pe stomacul gol, cu o cana de ceai de sunatoare, timp de 9 zile. Se face pauza 9 zile si se poate relua pana la 3 luni.
  Se amesteca ulei de masline cu fagure si ceara de albine topite in “bain-marie”. Se unge cu acest preparat o bucata curata de panza si se aplica, sub forma de compresa, pe coloana vertebrala.
  Se fac bai cu decoct din fan de padure.
  Se consuma ceapa cruda multa, eventual se bea suc de ceapa.
  Se fac cure succesive, de cate 40 de zile, cu 15 zile pauza, luandu-se pe nemancate cate o lingurita de pulbere de branca-ursului, de 3 ori pe zi.

Insomnie
Se adauga o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara si o lingurita de miere la o cana de lapte cald. Se bea inainte de culcare.

Insomnie, epilepsie
Se macereaza timp de 15 zile: 200 gr. de radacini proaspete de valeriana intr-un litru de alcool de 60o. Continutul sticlei se agita zilnic pentru omogenizare. Se filtreaza si se pune in sticle inchise la culoare.
Se iau 40-50 picaturi in jumatate de cana cu ceai sau apa, seara la culcare.

Nevroza
- Se amesteca in parti egale: sovarv, roinita si urzica. Se beau 4 ceaiuri/zi din infuzie o lingurita de amestec la cana.

Parkinson
Se consuma zilnic 100 gr. de boabe de fasole incoltite. Acestea contin substanta L-dopa necesara creierului.
Se beau 3 cani/zi de ceai de angelica.

Paralizie
Se frictioneaza tot corpul bolnavului cu alcool camforat, o zi da, o zi nu.

Paralizii, scleroza cerebrala, ateroscleroza
  Se beau 2 cani/zi din ceai de saschiu (vinca minor)
Se face infuzie, 20 minute, dintr-o lingurita de planta la cana.
  100 gr. saschiu zdrobit se macereaza 8 zile intr-un litru de vin alb sec. Se filtreaza.
Se iau 4 linguri/zi, inainte de mese cu 15 minute.

Scleroza cerebrala, circulatie cerebrala, memorie, pareze
Se prepara tinctura de saschiu.
Se umple o sticla, trei sferturi, cu planta peste care se toarna alcool de 40 de grade. Se lasa la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Se filtreaza si se imbuteliaza in sticle mai mici si de culoare inchisa.
Se iau 3 lingurite de tinctura, de 3 ori pe zi in putina apa, inainte de mesele principale cu 15 minute.
Primele semne ale eficientei apar intre 3 si 6 saptamani.
Nu se recomanda persoanelor cu ulcer gastric si duodenal din cauza alcoolului continut in tinctura.

Scleroza in placi
  Se pun cataplasme pe coloana: o zi da, o zi nu, din usturoi pisat amestecat cu ulei de masline, timp de 3 luni. Dupa o luna de pauza, se poate relua.
Aceasta reteta se poate folosi cu succes si pentru atrofia musculara.
  Se fac masaje puternice, zilnice ale coloanei, intre vertebre, cu miere pana la senzatia de dezlipire a pielii.


 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire